Prirodna kozmetika Gloria: “Ključ uspjeha je neodustajanje.”

gloria natural cosmetics

 

Širom regije, svi već vrlo dobro znaju za Prirodnu kozmetiku Gloria, međutim životna priča osnivačice ovog popularnog brenda toliko je inspirativna, pa smo je poželjeli ispričati i u našem preduzetničkom okruženju.

U ovom tekstu će se nama i našim čitaocima predstaviti Gloria Galić – Volarić, jedna skromna, nasmijana i vedra osoba, čija pojava već sama objašnjava sve razloge uspjeha brenda koji je kreirala, a sve što nam je ispričala samo je dodatno učvrstilo naš pozitivan dojam.

Na naš uvodni upit da u nekoliko rečenica opiše svoj brend, Gloria je kratko i jasno odgovorila: „Korisnicima Prirodne kozmetike Gloria obećala sam čist, siguran i ljekovit proizvod. Sve što radim od tog trenutka je da kontinuirano ispunjavam dato obećanje.“

Obećanje koje je dala Gloria ima vrlo snažno utemeljenje u činjenici da je ona već tokom najranijeg djetinjstva zavoljela prirodu i biljke. Ispričala nam je kako je često išla na selo kod bake i s njom radila u vinogradu. Već tada je osjetila snažnu vezu između čovjeka i prirode. To je za nju bio osjećaj istinske pripadnosti i spoznaja da je priroda mjesto gdje se čovjek najbolje osjeća, što je u velikoj mjeri utjecalo na sve njene aktivnosti tokom odrastanja i školovanja. S bakom je upoznala i ljekovito bilje, prvi put i brala smilje, čiji miris je, kako kaže, i danas podsjeća na djetinjstvo.

Nakon što je u Zagrebu, uz redovni studij, završila školu fito-aromaterapije, Gloria je već tada znala da je to prelomni trenutak u njenom životu. Ljubav prema “čaroliji“ ručne izrade prirodnih kozmetičkih preparata nije odmah bila artikulisana u biznis plan, niti je Gloria mogla pretpostaviti u kakvu priču će prerasti njena želja da napravi svoju prvu kremu, za ličnu upotrebu. Nakon što je njena prva krema postala instant hit među prijateljicama i rodbinom, počela je pomalo razmišljati o tome da svoju ljubav pretvori u posao. Ističe da joj je najveća podrška na početku osnivanja biznisa bila njena mama. Ona joj je uvijek davala najveću podršku i riječima i djelima, naročito u nekim trenucima krize ili vlastite nesigurnosti. Šaljivo i emotivno dodaje da njih dvije itekako znaju i raspravljati, ali znaju i kada jedna drugu trebaju zagrliti bez dodatnih pitanja.

S posebnim ponosom Gloria ističe svoju životnu filozofiju neodustajanja, u kojoj su je odgojili njeni roditelji, inače privatni preduzetnici iz Čapljine. Od ranog djetinjstva, kroz nastavne i vannastavne aktivnosti, odustajanje nikad nije bilo opcija. Sjeća se kako je, uz mnoge kućne i školske obaveze, pohađala i školu baleta, za koju kaže da ju je mnogo naučila o disciplini, odgovornosti i neodustajanju. Vjeruje da su upravo zbog tih vrijednosti ona, njene dvije sestre i brat danas sretne i ostvarene osobe. Te vrijednosti Gloria je prenijela i na svoju poslovnu filozofiju. Bilo je, kako kaže, raznih prepreka s kojima se morala suočiti, ali nikad nije ni pomislila na odustajanje.

Gloria se i danas sjeća i svoje prve zarade. Bilo je to u Mostaru, na šetalištu, za vrijeme adventa, odnosno prednovogodišnjih praznika. Izložila je svoje proizvode i vrlo dobro se sjeća tog prvog dana kad je prodala maslac i balzam za usne. To je bilo ukupno nekih trideset maraka, nakon čega je ushićeno obavijestila svog oca o svom prvom uspjehu. Tako nam je Gloria, s osmijehom na licu, opisala taj, za nju vrlo značajan, trenutak.

Danas je Prirodna kozmetika Gloria najprepoznatljiviji brend u svojoj oblasti širom regije. Uvjereni smo da svoj uspjeh mogu zahvaliti održanom obećanju da će korisnicima dati čist, siguran i ljekovit proizvod. “As simple as that“, što bi rekli Englezi. Međutim, za održavanje takvog obećanja potreban je tim ljudi koji danonoćno, vrijedno i posvećeno radi i potrebna je, naravno, ljubav. Ne samo ljubav prema tom poslu, nego ljubav prema ljudima, prirodi i životu. Gloria sve to ima, pa i više od toga. Ima jasnu i preciznu viziju, jer inspiraciju crpi kako iz prirode tako i iz iskustava svojih mnogobrojnih korisnika.

Brend koji je počeo od jedne kreme za ličnu upotrebu, danas se može pohvaliti cijelim asortimanom različitih ljekovitih i djelotvornih proizvoda za njegu kože, kose i lica. To su proizvodi za nju i za njega, ali i za njihovu bebu. Svi proizvodi već su dugo dostupni u mnogobrojnim apotekama, cm i dm poslovnicama, ali i u sigurnom online shop-u za narudžbe iz cijelog svijeta na web adresi www.prirodna.com.

Za kraj razgovora, Gloria je, na naš upit, uputila poruku svima onima koji žele da pokrenu svoj biznis u BiH. Osim što njenu životnu priču možemo koristiti kao putokaz, Gloria je svoju poruku našim čitaocima uspjela sublimirati u tri riječi: ljubav, posvećenost i neodustajanje.

Japreduzetnik.com

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran