7 NAJČEŠĆIH GREŠAKA U NJEZI KOŽE

Želja svake žene je imati čisto, mladoliko i glatko lice bez nepravilnosti te sačuvati prirodnu ljepotu kože. U želji za postizanjem ideala, mnoge „zakažu“ ili pretjeraju u njezi lica, što na koži može ostaviti dugotrajne tragove i posljedice. Budući da je naše lice stalno izloženo pogledima i štetnim vanjskim utjecajima, potrebno mu je posvetiti posebnu pažnju u njezi. No, nije svaka njega lica i dobra njega – nježna koža lica zahtijeva drugačiji tretman od tijela, stoga ako činite neke od ovih pogrešaka, vrijeme je da na njih u potpunosti zaboravite i licu posvetite tretman kakav zaslužuje i za kojim toliko žudi.

1. Pretjerujete u čišćenju lica

Naša koža najtanja je i najosjetljivija upravo na licu te je iz tog razloga treba pravilno njegovati. Prečesto umivanje i čišćenje kože lica može spriječiti normalan rad žlijezda lojnica zbog čega će se koža više mastiti, pore začepiti, a pojavit će se i miteseri i akne. U pravilu, lice ne biste smjeli prati više od dva puta dnevno (ujutro i navečer) i pri čišćenju biste trebali koristiti blage proizvode koji ne sadrže alkohol, aditive i konzervanse. Upoznajte kožu čarima prirodne kozmetike i prepustite se blagotvornim svojstvima prirode koja će nježno djelovati na svaki tip kože, bez da ju pritom iritiraju, isušuju ili maste.

7 NAJČEŠĆIH GREŠAKA U NJEZI KOŽE

2. Ne skidate šminku prije spavanja

Koliko puta vam se dogodilo da ste otišli na spavanje, a prethodno niste skinuli šminku? Stanje nije alarmantno ako se takve situacije događaju jednom u nekoliko mjeseci, no ako vam se to događa svaki dan, morali biste popraviti tu ružnu naviku. Čista koža preduvjet je zdravlja i prirodne ljepote kože, a upravo pravilnim i temeljitim čišćenjem kože prije odlaska na spavanje, kožu oslobađate od šminke, znoja, prašine i drugih nečistoća i bakterija nakupljenih tijekom dana.

3. Koristite pregrube pilinge

Piling je neizostavan dio pravilne njege lica, no on ne smije biti agresivan niti grub. Grubi pilinzi mogu kožu dodatno oštetiti, a ako ih prečesto radite – i isušiti. Tekstura pilinga za lice treba biti nježna, on treba biti poput kreme koja će istovremeno hraniti kožu i nježno ju čistiti od svih površinskih nečistoća. Ovisno o tipu kože, piling se preporučuje raditi jednom tjedno za suhu kožu lica, a dva do tri puta tjedno za masnu, normalnu i mješovitu kožu lica. Tako ćete kožu osloboditi od odumrlih stanica i nakupljenih prljavština, a ujedno prevenirati začepljivanje pora i stvaranje novih akni. Osim toga, piling će potaknuti bolje djelovanje krema i seruma koji će regenerirati kožu i dovesti do njene normalizacije.

7 NAJČEŠĆIH GREŠAKA U NJEZI KOŽE

4. Ne koristite SPF uopće ili ga nanosite samo ljeti

Jedna od najvećih zabluda u njezi kože je da ju treba štititi od sunca samo ljeti. Zaštita izloženih dijelova tijela (lica, vrata, ušiju, dekoltea i ruku) obavezna je tijekom cijele godine jer UV zračenje može biti štetno čak i za vrijeme zimskih mjeseci. Koža pamti svako neodgovorno izlaganje suncu, stoga proizvode za sunčanje koristite tijekom cijele godine. Tako ćete spriječiti prijevremeno starenje kože, pojavu pjegica, bora i mrlja od sunca.

5. Istiskujete svaki prištić

Potencijalni kaos na licu najlakše ćete izbjeći tako da akne ne dirate i ne istiskujete! Rukama prenosite prljavštinu i bakterije, a svaki puta kada istiskujete prištiće, oštećujete sloj kože koji rezultira crvenilom, upalama i ožiljcima. Prištići na licu prije će proći nego nastali ožiljci, stoga se suzdržite od istiskivanja, pobrinite da vam je hormonalna slika dobra, pijte puno vode, pripazite na prehranu, a licu pružite prirodne preparate koji će licu vratiti prirodan balans i riješiti ga akni.

6. Preskačete hidrataciju kože

Nakon umivanja i čišćenja lica, ne zaboravite nanijeti kremu ili serum. Neovisno o tipu vaše kože, upotreba hidratantnih krema ili seruma je obavezna jer tako izbjegavate dehidraciju kože, prijevremeno starenje i nastanak bora. Kreme i serume koji bogato hrane i hidratiziraju kožu koristite noći kako biste kožu dodatno nahranili i vratili joj prirodan balans nakon dnevnog izlaganja prašini, šminki i smogu.

7. Koristite iste proizvode za njegu lica i tijela

Jedna krema za svaki dio tijela možda zvuči idealno, no proizvodi za njegu lica i tijela razlikuju se u teksturi, učinku, ali i u namjeni. Dok kremu za lice odabiremo ovisno o tipu kože, kada su u pitanju kreme za tijelo njih odabiremo prema sezoni i teksturi. Primjerice, piling za tijelo ne možete koristiti kao piling lica jer je znatno grublji i može oštetiti kožu, dok bi kreme za tijelo mogle začepiti pore i doprinijeti stvaranju mitesera i akni.

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran