Gloria u saradnji sa Dia Marom domaćem tržištu predstavila nove proizvode za kosu

dia mara

 

Šta se dogodi kad se spoji priroda, iskustvo, znanje, kreativna vizija i ljubav u saradnji dvije žene, koje putuju različitim putevima kako bi stigle do istog cilja? Odgovor su nam dale Gloria Galić Volarić, vlasnica brenda prirodne kozmetike Gloria i Marina Spasojević, poznata kao clean beauty influencerica Dia Mara, povodom njihove saradnje koja je rezultirala kreiranjem dva sasvim nova i po svemu posebna proizvoda za njegu kose.

Kako je došlo do ove saradnje?

Dia Mara: Moram reći da je to bio sasvim prirodan slijed događaja. Sigurna sam da mnogi već poznaju moj rad i znaju koliko sam posvećena pronalasku prirodnih rješenja i sigurnih preparata u svijetu kozmetike. Tako sam otkrila i prirodnu kozmetiku Gloria, a nakon testiranja njihovih proizvoda u potpunosti sam se uvjerila u njihovu sigurnost, a što je još važnije, u njihovu učinkovitost. Budući da dnevno komuniciram sa velikim brojem žena i zajedno pronalazimo nova rješenja za njihove probleme, između ostalih, nametnuo nam se izazov u pronalasku idealnih proizvoda za kosu. Kako je to slučaj i sa frizerom, kad jednom pronađemo onog koji čini čuda sa našom kosom, ne mijenjamo ga do kraja života. Žene imaju potrebu da takvu odanost i povjerenje ostvare sa brendovima kozmetike koju koriste. Ipak, koliko god smo proizvoda testirali, svaki od njih je kratkoročno rješavao djelić problema, ostavljajući nas i dalje u potrazi za dugoročnim rješenjima. Ja sam u načinu rada prirodne kozmetike Gloria prepoznala kvalitet, a u njihovom pristupu ovim temama sam vidjela potencijal za odgovor na ovaj izazov. Zbog toga me beskrajno veseli što nam je rezultat naše saradnje potvrdio sve u što Gloria i ja privatno vjerujemo – snagu žene, snagu udruženosti i snagu prirode.

Čime ste se vodile pri odabiru sastojaka?

Gloria: Čistoća, sigurnost i zdravlje kojima nas daruje priroda bili su naša zvijezda vodilja, a osobine biljaka znakovi pored puta koji su nam pomogli da sve kockice složimo u savršeno smislen mozaik. Kroz moj dugogodišnji rad sa prirodom i njenim darovima, počela sam otkrivati da mnoge biljke imitiraju život ljudi, da nekad samo i po njihovom izgledu možemo naslutiti koju konkretnu dobrobit imaju za naše zdravlje. Naravno, kroz proces edukacije sam se u to i uvjerila. Tako sam otkrila i murumuru maslac, za kojeg smatram da mu nema ravnog kad je u pitanju hidratacija. Palma od koje dobijemo ovaj dragulj raste u kišnim šumama Amazonije i sasvim je logično da je vlažnost njegova najveća snaga. U isto vrijeme, vlažnost je i najveća slabost naše kože i kose. Zbog toga je murumuru najbolji odgovor na problem isušene i umrtvljene kose. Tako smo riješili problem hidratacije, otpornosti i elastičnosti, a za nutritivne vrijednosti i dugoročnu zaštitu odabrale smo njeno veličanstvo – brokulu! Ona je prirodna zamjena za silikon, a sastavom je nepobjediva kad je u pitanju zdrava hrana za našu kosu. Pored njih, tu su još nježna i mirisna ruža, kokos, hranjiva makadamija i drugi koji su dali najbolje od sebe, kako za teksturu, tako za ugodan miris i učinkovitost proizvoda za koje volim reći da su savršenstvo bez mane.

Zbog čega su vaši proizvodi za kosu posebni?

Dia Mara: Upravo zbog činjenice da su odgovorili na više izazova i ponudili dugoročno rješenje, kad je u pitanju zdrava i njegovana kosa. A ponajviše zbog toga što smo nas dvije ponosne jer smo kreirale proizvode kakve i same želimo koristiti. Prirodne, organske, bez traga toksinima. Maska za obnovu kose i serum za njeno jačanje su sve ono što nisam pronašla na našem tržištu do ovog trenutka i sve ono čemu je prirodna kozmetika Gloria bila posvećena u prethodnoj generaciji svojih proizvoda – čistoća, snaga i zdravlje prirodnih sastojaka, još jednom brižno pohranjeni u pakovanjima proizvoda zbog kojih ćemo sačuvati i naglasiti našu prirodnu ljepotu.

Da li su korisnice već stigle isprobati proizvode, kakve su njihove reakcije?

Gloria: Proizvodi su jako brzo stigli na police svih DM trgovina u BiH, a bili su odmah dostupni i na www.prirodna.com, tako da su nam i prve reakcije stigle jako brzo. Iako sam znala da nećemo imati negativne recenzije, ipak sam donekle iznenađena brojem žena koje su već isprobale masku i serum, te nam javile svoje iskreno oduševljenje i zadovoljstvo prvim rezultatima nakon korištenja. Ništa me ne raduje više od spoznaje da svojim radom pokrećem pozitivne promjene u životima ovih žena. Budući da sam i sama majka jedne djevojčice, kroz svoj profesionalni angažman ću nastaviti da činim sve šta mogu da ona odrasta u svijetu u kojem prirodna ljepota nije nešto što se sakriva, nego nešto što se grli i slavi.

https://youtu.be/XFR8Yqxb_pI

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran