Kako krema zna da je noć?

 

Postoji određeni period u životu svake žene u kojem počinje njeno sazrijevanje i osvještavanje u brojnim segmentima njenog života.

To je period intenzivnih promjena i usvajanja novih spoznaja koje dalje utiču na njeno ponašanje, stvaranje novih navika i doživljaj sebe u odnosu na svijet. U ovim procesima, veliko mjesto zauzima i poimanje ljepote. U tu svrhu, žene istražuju trendove koji će najbolje odgovoriti na njene potrebe za njegom i očuvanjem njenog lijepog izgleda. Svijet u koji ih ta potraga dovede je svijet kozmetičke industrije, koji je u modernom dobu dosegao ogromne razmjere kad je u pitanju broj proizvoda i njihove kombinacije.

Ipak, u početnoj fazi i odabiru proizvoda za ulazak u zreliji odnos prema njezi kože, kod svake žene će se sigurno naći jedna dnevna i jedna noćna krema. Iako se ova kombinacija prihvata s povjerenjem i koristi prema uputama, broj žena koje su se zapitale zašto dnevna tokom dana, a noćna noću, sigurno nije zanemarljiv. Kako krema može znati kad je dan, a kad je noć? Da čujete odgovor, neće vam trebati diploma iz biohemije jer je objašnjenje vrlo jednostavno.

Ukratko, dnevna krema namijenjena je zaštiti od uticaja teške šminke, štetnih materija u zraku i UV zračenja, kojima smo izloženi tokom dana. Njena receptura dizajnirana je kako bi kožu učinkovito odbranila, pa je zbog toga krema lagane teksture da bi se mogla brže apsorbovati, bez mašćenja kože, a i njeni sastojci odabrani su upravo s tim ciljem. S druge strane, kad je u pitanju noćna krema, tu već možete očekivati komplikovanije recepture i potpuno drugačiji set sastojaka, jer je i njen zadatak sasvim drugačiji.

Tipično, u noćnim kremama nalazi se veća koncentracija sastojaka namijenjenih dubinskom hranjenju kože, kao i otklanjanju nepravilnosti poput pigmentacije, te ostalih znakova starenja. A kako noćna krema zna da je noć? Pa lako. Tokom faze dubokog sna koža sama započinje proces regeneracije. To je ujedno i jedino vrijeme kad se u ovaj proces mogu uključiti i svoj doprinos dati ljekoviti sastojci noćne kreme. Svako drugo vrijeme korištenja, jednostavno ne bi dalo jednake rezultate. Upravo zbog specifičnog načina djelovanja u saradnji sa našom kožom, dermatolozi uvijek preporučuju korištenje noćne kreme.

Ako ne znate odakle početi u odabiru kreme, na pravom ste mjestu. Iz širokog spektra kozmetičke industrije, u posljednje vrijeme se poseban prioritet daje prirodnoj kozmetici i proizvodima nastalim od zdravih, čistih i sigurnih sastojaka. Na domaćem tržištu, takav brend je Prirodna kozmetika Gloria, koja u liniji svojih proizvoda ima preporučenu i veoma traženu, noćnu kremu. Iz porodice preparata baziranih na ljekovitom smilju, noćna krema Gloria ima i dodatne sastojke poput marelice i avokada, koji se posebno brinu da koža bude adekvatno nahranjena tokom noći.

Dok vi spavate, nutritivni sastojci ove kreme bdiju, dubinski hraneći kožu lica i blagotvorno djelujući na bore, sve do neodoljivog jutarnjeg sjaja. Nekad ste ovu kremu mogli pronaći samo na www.prirodna.com, a sada je dostupna u svim bolje opremljenim apotekama, kao i u dm trgovinama širom BiH. Za njegu i zaštitu vaše ljepote ne morate čekati sljedeći dan. Možete početi večeras.

Izvor: Klix.ba

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran