Mitovi o koži u koje trebate prestati vjerovati

 

Ako imate naviku da se o zdravstvenim stanjima svoje kože konzultirate s liječnikom koji se zove Google, moguće je da ćete dobiti mnogo neadekvatnih savjeta i kontradiktornih uputa.

Pored zaista velike i korisne baze podataka, Google je nažalost i savršeno mjesto za generiranje brojnih zabluda i mitova za bilo koje pitanje na koje ste tražili odgovor.

Tako ni njega kože nije ostala sigurna tema, pa smo konzultirali stručni tim Prirodne kozmetike Gloria, s nadom da razbijemo neke od mitova kad su u pitanju problemi s kožom.

MIT: Brza hrana je glavni uzrok za pojavu akni

Istina:
Postoje neki dokazi koji sugeriraju da je prekomjeran unos rafiniranog šećera u hrani veliki krivac za pojavu akni kod nekih ljudi. Međutim, čak i kada se regulira ishrana, to ne mora značiti da će problem s aknama biti riješen, ponajviše zbog toga što je kompleksan i dio je mnogo veće zagonetke. Akne može uzrokovati i disbalans hormona, pa je u svakom slučaju neophodno posjetiti dermatologa, kako bi procjena bila što preciznija. Ovaj problem može biti uporan, jer nije ekskluzivno vezan za jedan uzrok, ili jedan period života. To je upravo i razlog zašto prva i osnovna linija proizvoda Prirodne kozmetike Gloria sadrži kremu za akne. Njihovi eksperti smatraju da je ovo jedan od najčešćih problema s kožom te da oni koji su u potrebi trebaju imati čistu, sigurnu i ljekovitu soluciju, koju će, pored reguliranja jelovnika, koristiti za liječenje akni. To podrazumijeva korištenje prirodnih sirovina koje su pažljivo kombinirane u kontroliranoj proizvodnji i od kojih je kreiran proizvod koji je u potpunosti siguran za uporabu, a s druge strane učinkovit za takav problem.

MIT: Samo je jedan ispravan način za njegu kože

Istina:
Kao što svaki čovjek ima svoj jedinstven otisak prsta, tako jedinstveno se ponaša i naša koža, pa možemo s velikom sigurnošću reći i da su naše potrebe za njegom kože skoro pa unikatne. Kako bismo otkrili onu pravu kombinaciju za nas, neizbježno je da ćemo neko vrijeme lutati kroz pokušaje i promašaje. Upravo zbog toga postoje i testeri. Te činjenice svjesni su i u timu Prirodne kozmetike Gloria, pa se testna i sasvim neodoljiva pakiranja nalaze među linijom njihovih proizvoda. Osim toga, za sve koji imaju „jedinstveniji“ problem s kožom od drugih, njihov stručni tim nudi konzultacije i izradu unikatne kreme koja će adekvatno odgovoriti na unikatne potrebe njihove kože.

MIT: Koža može postati imuna na sastojke kreme koju dugo koristimo

Istina:
Vrlo je neuobičajeno da se koža navikne na korisne efekte ljekovitih sastojaka u proizvodima za njegu. Ako aktivni sastojci kreme koju koristite vašoj koži daju potrebne nutritivne vrijednosti, postižući pritom željene rezultate i kontinuirano poboljšanje, onda ne postoji niti jedan razlog zašto bi vaša koža prestala voljeti taj tretman. Netaknute aktivne tvari u proizvodnji najbolje mogu sačuvati hladno prešana, nerafinirana biljna ulja, zbog čega imaju izuzetnu vrijednost u proizvodima za njegu kože. Takvih ulja se koža teško može zasititi, posebno imajući u vidu činjenicu da njihov sastav varira ovisno o tome u koje doba godine je ulje rađeno, kakva je bila klima i na kojoj lokaciji je bilje ubrano. Sve ove okolnosti utječu na to da razine aktivnih tvari (kao što su vitamini) variraju, te tako čine kožu uvijek budnom i aktivnom. Zbog toga je svijet prirodne kozmetike najsigurniji teren za odabir idealnog proizvoda za njegu kože, jer ljekoviti učinak smilja, lavande, ili avokada nije nešto što se tako lako može odbiti. Potragu za takvim sastojcima i svojom unikatnom kremom možete započeti već sada na www.prirodna.com.

Izvor: Bonjour.ba

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran