Kozmetika Gloria: Kako pravilno preći sa ljetne na jesenju rutinu njege lica?

girl holding natural cosmetics

 

Hladnije vrijeme, promjena garderobe sa laganih ljetnih haljinica na duge hlače i jakne, te pripreme za sezonu grijanja, ukazuju nam da je vrijeme da se posvetimo i pojačanoj zaštiti i njezi naše kože.

Iako nam ljetni mjeseci donose mnogo uživanja, zalazaka sunca na plaži i mora u kosi, oni za sobom ostavljaju i dosta štete na našoj koži, pogotovo licu. Kako bi vaše lice blagovremeno pripremili za niske temperature i oštar zrak, donosimo vam savjete kako da svoju ljetnu rutinu njege lice prebaciti na jesenju i pružite svojoj koži zasluženu brigu.

Tokom jesenskog perioda, suha koža otežava da vaše lice upije kreme, ulja i serume bogate nutritivnim sastojcima, koje koristite za obnovu i zdravlje kože. Svi ti bogati sastojci ne mogu prodrijeti u kožu i obaviti svoj posao pravilno ako im se na putu nađu stanice mrtve kože i površinske nečistoće. Kako bi lice "od temelja" pripremili za njeno dubinsko hranjenje, potrebno je započeti sa najosnovnijim korakom u njezi lica, a to je čišćenje. Kako bi zdrave stanice kože upile svaki proizvod kojim ih njegujemo i hranimo, neophodno je da beauty rutina započne sa Gloria Pilingom za lice, izrađenim u obliku lagane kreme, a obogaćenim mljevenim košticama masline i marelice. Korištenjem pilinga stimulira se stanično obnavljanje, odnosno regeneracija kože, a pored toga, ubrzava se upijanje i djelovanje krema i seruma u svakodnevnoj njezi lica.

Nakon što je koža očišćena, potrebno ju je bogato nahraniti, a čime bolje nego proizvodima iz prirode. Smilje, avokado, argan, marelica, makadamija, noćurak, koštice grožđa, suncokret.. Zvuči kao prava korpa zdravlja, ali riječ je o Gloria Zlatnom serumu, koji dubinski hrani, usporava starenje, djeluje na bore, smanjuje crvenilo i pjegice, otklanja sitne ožiljke, djeluje na depigmentaciju i kuperoznost, te usporava razgradnju kolagena. Prilagođen je svim tipovima kože, a za blistaviji ten koji će biti postojan cijeli dan, kao i za bolju teksturu nanošenja, dodajte jednu ili dvije kapi Zlatnog seruma u vaš tekući puder.

A da je Gloria mislila na sve, pa i na to kako vašu kožu hraniti i štititi tokom cijelog dana i noći, dokaz su njihova Dnevna i Noćna krema. Zahvaljujući hladno prešanom biljnom ulju marelice, Gloria Dnevna krema podiže tonus kože i dubinski hrani najtanje slojeve epiderma, što je koži našeg lica, tokom jeseni i hladnih vjetrova, nužno potrebno. Može se koristiti i kao podloga za make-up, a zahvaljujući eteričnom ulju smilja, posjeduje i anti-age karakteristike.

Za neodoljiv jutarnji sjaj, nježnim pokretima nanosite Gloria Noćnu kremu svake večeri, na prethodno očišćeno lice. Dok vi spavate, nutritivni sastojci Noćne kreme bdiju, dubinski hraneći kožu lica i blagotvorno djelujući na bore, do neodoljivog jutarnjeg sjaja. Bogata, hladno prešana, nerafinirana biljna ulja marelice i avokada sadržana u ovoj kremi idealna su za suhu i normalnu kožu.

Kako bi vašem licu pružili pravu njegu i obogatili ga onim najboljim iz prirode, bogatu ponudu Gloria proizvoda možete pronaći u obližnjim apotekama, te na policama cm i dm poslovnica. A ukoliko vas hladno i kišno jesensko vrijeme zadrži u toplini vašeg doma, dovoljno je samo da na pregledniku svog računara ili mobitela ukucate: www.prirodna.com i koži pružite ono najbolje iz prirode.

Izvor: Klix.ba

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran