Kako sad sa karantin – šiškama nazad na posao?

girl with natural cosmetics

 

Kažu, ne možete pretjerati. Zaista, divna gesta za sve nas kojima nije mrsko uzeti i makaze u ruke pa, po ko zna koji put, biti same svoji majstori.

Ali, kako to često hoće da se desi, nisu bile svjesne realnosti da ne mogu one napopravljati koliko mi možemo napretjerati. A ima nas. I pretjerale smo. Sad se naše drage frizerke hvataju za glavu kad se pojavimo na vratima salona, sve ponosne na urođeni talenat sa makazama.

Za par trenutaka, kad nas stigne realnost, hvatamo se i mi za glavu. Nećemo objaviti slike, ali znate dobro o čemu pričamo. Sljedeće sedmice je povratak na posao, a tamo nije lijepo ići sa šiškama koje podsjećaju na prvi susret s makazama u vrtiću.

Sreća, naše frizerke imaju strpljenja i u većini slučajeva nas iskreno vole. Zato volimo i mi njih. One su naše drugarice, naš Google, psiholozi, kutije za slušanje, naše spasiteljice.

One uvijek imaju recept za riješiti „pomagaj, ne znam šta ću sa sobom“ hitni slučaj. Iskustvo je to, zamislite samo.

Osam sati u radnom danu, u prosjeku osam mušterija dnevno. To je cca 160 glava mjesečno. Koliko je to samo boja na glavama godišnje, a da probleme u glavama i ne spominjemo?!

Sve nas podnose stoički, na nogama. Te žene su heroji. Zato im se divimo i vjerovatno zbog toga prepuštamo svoju glavu u njihove ruke sa velikim povjerenjem.

Nego, šta će dalje biti sa šiškama? I ne samo sa njima, nego i sa svim onim ohohoj skraćenim frizurama zbog autointervencija u karantinu?

Pod jedan, naše drage frizerke će ih lijepo oblikovati prema našem obrazu i odabraće nam lijepu boju, po istom principu.

Pod dva, naše drage frizerke dobro znaju koji je to najbolji tretman kako bi kosa rasla kao poslije kiše. Pošto smo već bile na hitnoj intervenciji, sad znamo i mi.

Rješenje problema čeka vas pod brojem tri i to u vidu redovnih susreta sa koprivom, ružmarinom, murumuru maslacom i još ponekim asom iz bakinog rukava.

I ne, ne brinite, nećete to morati same miksati, dosta je kućnih majstorija za ovu godinu.

Sve su umjesto nas lijepo izmjerili i dozirali divni ljudi, stručnjaci iz Prirodne kozmetike Gloria.

I sve to u super praktičnim pakovanjima:

a) šampona za rast kose,

b) maske za njegu kose i

c) seruma za jačanje kose.

Šampon Gloria se brine da kosa manje opada, da bude jača, te da u kraćem roku formira nove vlasi. Maska Gloria x Dia Mara je prirodni preparat najbliži silikonu, samo potpuno čist i siguran.

Zbog maske će kosa biti nahranjena, elastična i dugoročno zaštićena. Serum će popraviti sva oštećenja i spriječiti dalje pucanje kose. Ukratko, ova tri proizvoda će ohrabriti vašu kosu da brže raste.

Baš tako i vi svoje drugarice možete ohrabriti za povratak na posao. Budite ljubazne i podijelite ovaj tekst sa njima, ako sumnjate da su petljale sa makazama. Čisto neka se nađe.

A kad vas za mjesec dana pitaju na poslu kako vam je tako brzo porasla kosa, možete ih poslati da otkriju Prirodnu kozmetiku Gloria na www.prirodna.com, a možete jednostavno sleći ramenima i izvući se na iskustvo.

Izvor: Lola magazin

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran