Kako sam se prestala oslanjati na dobru genetiku i otkrila magičnu tajnu smilja?

girl holding natural cosmetics

 

Moja mama se nikad nije šminkala. Kako da vam kažem, a da mi vjerujete? Nije što je moja, ali moja je mama najljepša žena na svijetu.

Kad god sam je pitala odakle joj tako lijepa koža, ispričala mi je uvijek istu priču. Priču o tome kako je odrastala na selu, u prirodi, sa prirodom.

U jednom periodu njenog života, kad se od djevojčurka počela pretvarati u ženu, njene tetke su joj otkrile „tajne“ ženske rituale. Ranom zorom, dok su ostali ukućani spavali, mlade žene su se okupljale na cvjetnim livadama i, uz neobaveznu analizu najpoželjnijih neženja, „krale“ su jutarnju rosu sa livadskog cvijeća i njome su se umivale.

Spominjale su se tad i neke legende o vilama i o izvoru vječne mladosti. Tako su se one svakog jutra, umivene rosom, svježe i pune energije, s livade vraćale kući u susret novom danu i novim obavezama.

Svaki put je priču završila sa pitanjem i odgovorom: „Ne znam na koga si se ti bacila, ali na mene nisi.“ Znam da mama nije htjela reći da joj nisam lijepa i znam da je saosjećala sa mojim djevojačkim problemima s kožom, ali ja sam svejedno ostajala puna želje da budem lijepa kao moja mama.

Zato sam se puno šminkala, nadajući se da ću tako nadomjestiti genetiku koja nije bila blagonaklona, bar kad je u pitanju moja koža.

I stigla sam se pretvoriti od djevojčurka u ženu, ali maminu ljepotu i lakoću postojanja nisam uspjela postići. Sve do jednom, kad sam, kao da je prvi put, čula onu istu priču o prirodi, cvjetnoj livadi i jutarnjoj rosi.

Jest da nisam imala ni sela, ni livade, ni cvijeća da mu ukradem rosu, ali imala sam internet i njegova bespuća. Kad je već takvo vrijeme da živim i radim u virtuelnom svijetu, pomislila sam kako bi i tu morala postojati neka livada.

I baš kako je Pikaso nekad rekao da „sve što možemo zamisliti, to i postoji“, tako sam pronašla svoju livadu, cvijeće, jutarnju rosu, pa čak i izvor vječne mladosti.

Na prirodna.com, gdje je virtuelni dom brenda Prirodna kozmetika Gloria, pronašla sam sve što je mama imala u svojoj mladosti, a meni je bilo nedostižno: kompletnu kolekciju prirodne, čiste i sigurne kozmetike za njegu kože, baziranu na ljekovitom livadskom smilju.

Gloria Zlatna kolekcija postala je dio mog „tajnog“ ženskog rituala. Jednom sedmično, koristila sam piling kako bih dubinski očistila kožu od nagomilanih nečistoća, a koža mi je uzvratila svježinom i sve zdravijom regeneracijom.

Dnevna krema od smilja postala je moja cvjetna rosa i s njom sam se „umivala“ svakog jutra. Miris smilja i osjećaj prozračnosti na licu konačno su me doveli do željene prirodne ljepote i lakoće postojanja u svom tijelu.

Nakon kratkog perioda korištenja Zlatne kolekcije, usudila sam se objaviti i prvu fotografiju bez šminke na Instagramu.

Za svoj novi vizuelni identitet dobila sam najljepši kompliment na svijetu. Da, pisali su mi „Lijepa… Najdraža… Najljepša…“, ali nije taj.

Srce mi je bilo mirno tek kad se u komentarima javila tetka i napisala mi: „Ista si svoja mama.“

Izvor: Lola magazin

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran