MOLEKULA ZA MLADENAČKI IZGLED KOJU ĆE VAŠE LICE OBOŽAVATI!

Sigurno ste već mnogo puta čuli za hijaluronsku kiselinu, no znate li o čemu se radi i za što se koristi? Ova molekula ne samo da hrani stanice kože, već pomaže u njihovom rastu i regeneraciji, a cijenjena je zbog izuzetnih svojstava koja pomažu očuvati hidrataciju i zadržati mladolikost kože.

Uloga hijaluronske kiseline u njezi kože

Hijaluronska kiselina, poznata i kao HA, hijaluronan ili hijaluronat, prirodno se nalazi u ljudskome tijelu, a njen najveći postotak sadržan je u koži. Radi se o molekuli želatinozne strukture koja je cijenjena zbog svojih iznimnih sposobnosti zadržavanja vode koje pomažu u procesu starenja kože.

Hijaluronska kiselina prisutna je u svim dijelovima tijela u kojima je vlažnost potrebna za pravilan rad, stoga ju je moguće pronaći u ligamentima, tetivama, arterijama, oku i drugim dijelovima tijela. Hijaluronan je poput spužve koja na sebe veže i zadržava velike količine vode (čak šest litara po gramu), a njen najveći postotak sadržan je u koži gdje iznosi preko 50%! Ovaj podatak ključan je svima u borbi protiv prijevremenog starenja kože jer je upravo vlažnost jedna od značajki mladolikosti kože.

 

 

Djelovanje hijaluronske kiseline je višestruko, stoga ne čudi da je postala jedan od najtraženijih sastojaka na poleđini bilo koje kreme:

  • Izuzetno hidratizira
  • Pomaže očuvati vlažnost kože
  • Sadrži anti-age svojstva
  • Smanjuje postojeće bore, sitne linije i nepravilnosti
  • Pomaže u očuvanju kolagena i pospješuje njegovo djelovanje
  • Poboljšava izgled i teksturu kože
  • Odgovorna je za elastičnost, gipkost i čvrstoću kože
  • Djeluje kao antioksidans
  • Štiti kožu od utjecaja slobodnih radikala
  • Štiti kožu od vanjskih i mehaničkih oštećenja
  • Smanjuje upalne procese
  • Pogodna je za svaki tip kože
  • Lagane je teksture i brzo se upija

 

 

Nedostaje li mojoj koži hijaluronske kiseline?

Ljudsko tijelo prosječno sadrži 15-ak grama hijaluronske kiselina čija se trećina svakodnevno obnavlja i razgrađuje. Dok je u mladosti ovaj proces uravnotežen, proizvodnja hijaluronske kiseline se s godinama usporava, a njen prirodan udio u tijelu značajno smanjuje.

Pad udjela hijaluronske kiseline u tijelu započinje već u dobi oko 20 godina, a posebno je primjetan u tridesetim i četrdesetim godinama života kada koža značajno gubi na elastičnosti, vlažnosti i volumenu. Nedostatak hidratacije smanjuje razinu kolagena te postaju vidljivi prvi znakovi starenja – bore, sitne linije, a primjetna je i opuštena koža oko očiju i usana.

Na razinu hijaluronske kiseline ne utječe samo životna dob, već i mnogi drugi faktori kao što su stres, pušenje, nezdrava prehrana, UV zračenje i vanjska onečišćenja. Kako bi se spriječilo prijevremeno starenje kože, potrebno je kožu hidratizirati iznutra i izvana. Tu u pomoć stižu preparati za njegu kože koji će potaknuti obnovu hijaluronske kiseline, nadoknaditi gubitak vode, učvrstiti kožu i vratiti joj prirodan volumen.

 

Gloria


Bogata hidratacija kože lica

Proizvodi koji sadrže hijaluronsku kiselinu posebno se preporučuju osobama s dehidriranom, masnom i problematičnom kožom lica koja zahtijeva posebnu njegu. Povećanjem udjela hijaluronske kiseline obnavljaju se stanice kože i povećava postotak vlage, zbog čega koža izgleda mlađe i postaje meka, elastična te glatka na dodir.

Hijaluronska krema smilje pomaže ojačati prirodnu barijeru kože, zaštititi je od štetnih vanjskih utjecaja i zaustaviti prijevremeno starenje kože. Hijaluron krema sadrži visoko i nisko molekularnu hijaluronsku kiselinu koja hrani stanice kože, sudjeluje u njihovoj obnovi i izgradnji, veže vlagu na sebe i dubinski hidratizira. Krema garantira luksuznu njegu koja će istovremeno zagladiti bore i vratiti koži vlagu te ju učiniti čvrstom, glatkom i elastičnom. Sve je to zahvaljujući moćnoj kombinaciji 100% prirodnih sastojaka od kojih se, osim hijalurona, ističe eterično ulje smilja, hladno prešana, nerafinirana biljna ulja marelice i noćurka te čisti vitamin E.

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran