Može li SPA tretman pomoći ljepoti mog uma?

gloria natural cosmetics

 

Prema generalnoj definiciji, riječ „spa“ označava lokaciju na kojoj se koristi voda bogata mineralima za postizanje različitih zdravstvenih benefita.

Prema našoj, improvizovanoj definiciji (kad nismo u prilici da odemo do spa centra, a na raspolaganju imamo višak vremena) spa može biti i lokacija u blizini našeg kućnog hodnika, a zove se kupatilo, ukoliko tu lokaciju obogatimo mineralima.

 

Kako, pitate se. Mi ćemo vam, uz malu pomoć stručnog tima Prirodne kozmetike Gloria, pokušati ovu definiciju pretočiti u stvarnost tako što ćemo izdvojiti osnovne korake za uspješno izvođenje eksperimenta „kućni spa“. Pažljivo pratite nekoliko jednostavnih savjeta i, već za cirka tri sata utrošenog vremena, možete uljepšati svoj dan, noć, um i tijelo.

Za kućni spa će vam biti potrebni sljedeći sastojci: šećerni piling, gel za tuširanje lavanda, mlijeko za tijelo, piling za lice i Zlatni serum (sve dostupno za online narudžbe na www.prirodna.com, ali i u apotekama širom BiH).

Ovi preparati će zamijeniti vodu bogatu mineralima, jer su svi nastali od isključivo čistih, sigurnih i ljekovitih prirodnih sirovina, tako da će i uz običnu vodu iz obične česme biti više nego dovoljni da upotpune spa doživljaj iz definicije koju smo prvu naveli.

Po želji, uz osnovne sastojke, možete dodati nekoliko mirisnih svijeća, ili mirisne štapiće, opuštajuću muziku, neke vrlo, vrlo mekane i nježne spužvice, te peškire i slične điđa-miđe.

Prvi korak neka bude piling lica. Piling se nanosi na suhu kožu kružnim pokretima. Nakon nekoliko minuta, lice se ispere prvo toplom, a potom i hladnom vodom. Drugi korak je šećerni piling tijela. Nanosite nježno utrljavanjem s malo vode, sve dok se šećer ne rastopi, a potom isperite.

Ne zaboravite disati duboko, svi ovi preparati u sebi sadrže neodoljiva i blagotvorna eterična ulja, nemojte propustiti da iskoristite njihov učinak. Treći korak je tuširanje koje će dubinski osvježiti kožu, a četvrti je mlijeko za tijelo koje će je nahraniti. Dišite.

Za peti korak preostane vam još samo nahraniti i zaštititi vaše lice, a to ćete uspjeti sa samo 5-6 kapi eliksira mladosti tj. Zlatnog seruma Prirodne kozmetike Gloria. I to je sve.

Šta možemo dobiti ovim eksperimentom? Mirisi eteričnih ulja će pomoći pri otklanjanju problema sa spavanjem, umanjiti stres i reducirati glavobolju. Voda u kombinaciji s utrljavanjem preparata će umanjiti bolove u mišićima i zglobovima, poboljšati cirkulaciju i rad srca, te eliminisati toksine iz tijela.

Improvizovana aromaterapija i opuštajuća muzika će eliminisati toksine iz glave. Tako počašćeno tijelo, senzualna koža i izbalansirane misli dodatno će povećati vaše samopouzdanje, pa ćete se osjećati kao da ne postoji nešto što može narušiti svu ljepotu kojom prosijava vaša ličnost.

Tako kako bi se trebali osjećati i svakog drugog dana: čisto, sigurno, zdravo i lijepo. Da, mislimo i na tijelo i na um.

 

Izvor: Lola Magazin 

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran