Kućnim spa tretmanima do perfektne tjelesne higijene i „čistog“ zraka

girl holding natural cosmetics

 

Svaka prilika u kojoj na raspolaganju imamo višak vremena ujedno je prilika da se posvetimo sebi, svojoj duhovnoj i tjelesnoj higijeni, te tako za stepen više podignemo stanje naše cjelokupne dobrobiti. Ako ste do sada mislili da je to nemoguće bez odlaska u spa centar, onda recite dragička! U saradnji sa stručnim timom Prirodne kozmetike Gloria, pripremili smo vrlo jednostavne savjete kako u vlastitom domu i sami možete kreirati luksuzno spa iskustvo. Rezultat koji ćete dobiti je besprijekorna tjelesna higijena, vedar duh i „čist“ zrak. Bez brige, ako još uvijek ne možete naslutiti, pojasnićemo u kakvoj su vezi ova tri nabrojana benefita.

 

Kroz jednostavan pregled aktivnosti koje nam sa sobom donosi proljeće, vrlo lako možemo izdvojiti čišćenje kao osnovu na kojoj počiva svaka dobra higijena. Zbog toga iz proljetnog čišćenja ne treba izostaviti ni naše tijelo. Stručni tim Gloria savjetuje da je najbolji, najjednostavniji i najugodniji način za to piling. Razlozi su mnogobrojni, a najvažniji od njih je potreba za skidanjem nakupljenih zimskih naslaga, odumrlih stanica kože i ostataka kompleksnih formula protektivne kozmetike koju smo koristili kao zaštitu tokom zimskih dana.

 

Šećerni piling iz linije Prirodne kozmetike Gloria, ovaj će zadatak obaviti na siguran, jednostavan i maksimalno ugodan način i pri tom vam pružiti iskustvo ravno onom u najluksuznijem spa centru. Njegovi sastojci su čiste prirodne sirovine i u sebi ne sadrži niti jednu materiju koja bi mogla naškoditi koži prilikom njenog temeljnog čišćenja, što je od izuzetne važnosti pri ovom delikatnom procesu. Rezultat pilinga je potaknuta cirkulacija, čista i mekana koža koja je otvorena za novi ciklus regeneracije, eliminacija problema sa urastanjem dlačica, neodoljivi miris, te odstranjivanje odumrlih stanica kože, što nas dovodi do sljedećeg koraka.

 

Zašto su te odumrle stanice toliko bitne? Zato što su upravo one igralište za nepoželjne bakterije koje uzrokuju brojne probleme na našoj koži. Pored onih vizuelnih, koje nekad i možemo sakriti korektivnom kozmetikom, bakterije su glavni uzročnik nevidljivih problema koje osjećamo čulom mirisa i koje je jako teško sakriti. Ovaj problem naše kože specifičan je i po tome što, osim nas, muči i naše najbliže. Bili oni s nama u radnom prostoru, ili u kućnom okruženju, ukoliko problem imamo, onda isti problem trpe svi koji se nađu u našoj blizini. Zbog toga je jako važno da se, pored čistog tijela, pobrinemo i za „čist“ zrak oko tog tijela.

 

To ćemo postići uz dva koraka. Prvi i eliminatorni je depilacija zone pazuha. Logika je jednostavna – uklanjanjem dlačica, uklanjamo prostor na kojem se bakterije mogu igrati. Nakon toga, potrebno je da apliciramo antibakterijsku supstancu i kod ovog koraka je jedna napomena jako važna. Sredstvo koje koristimo za nanošenje poslije depilacije i koje ima zadatak da ukloni neugodnosti za čulo mirisa, ne bi smjelo sadržavati štetne sastojke poput parabena, aluminija, štetnih hlorida, kao ni alkohol, koji inače mogu izazvati neugodne senzacije na koži inače, a naročito na osjetljivoj zoni pazuha. U tu svrhu, stručni tim Prirodne kozmetike Gloria je kreirao Roll on stick, koji će adekvatno odgovoriti na izazove o kojima ovdje pričamo. Antibakterijsko djelovanje medicinske sode bikarbone i kadulje u njegovom sastavu će se pobrinuti za zaštitu kože i „čist“ zrak, dok će se magnolija pobrinuti za fine, ugodne, mirisne note zbog kojih ćete biti rado dočekani u svakom okruženju.

 

I to bi bilo sve kad je riječ o osnovama kvalitetne tjelesne higijene. Prednosti korištenja prirodnih proizvoda su i ljekovita eterična ulja čije arome jednako blagotvorno djeluju na tijelo i na duh, dok su posebne prednosti korištenja Prirodne kozmetike Gloria svakako dostupnost za online narudžbe putem Prirodna kozmetika Gloria i sigurna kupovina u apotekama širom BiH.

 

Izvor: FBL

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran