Nakon socijalne distance dolaze zagrljaji

natural cosmetics with flowers

 

Ne znamo kako će izgledati svijet poslije vanredne situacije, ali znamo da će ona, kad tad, proći i da će se pojaviti sunce.

oš nešto sasvim pouzdano znamo: nakon socijalne distance dolaze zagrljaji.

 
 

Mnogo, mnogo zagrljaja… A kad dođu zagrljaji vi ćete dobro zapamtiti kako su oni mirisali.

"Želimo sugerisati da bi možda bilo dobro da se pripremimo i potrudimo da zagrljaji koje jedva čekamo budu vrijedni pamćenja."

Zato vam donosimo jedan super savjet, koji se ne tiče samo vašeg lijepog mirisa za nove zagrljaje, nego i vašeg zdravlja. Ako je socijalna distanca donijela ikakvu korist, ona se krije u tome da smo prinuđeni posvetiti se sebi.

Iskoristimo to na najbolji način i porazgovarajmo i o onim temama o kojima nam je inače pomalo neprijatno razgovarati: zona pazuha, neprijatan miris, znojenje…

Vrlo dobro znamo da je dezodorans samo “šlag na tortu“ i da mu prethodi mnogo “posla“. Pri tome prvenstveno mislimo na tuširanje i depilaciju. Međutim, često zanemarujemo jedan vrlo važan detalj, a to je adekvatna priprema kože za nanošenje dezodoransa.

Zanemarivanje ovog detalja najčešći je uzrok neželjenih efekata koje donose depilacija i sintetički proizvodi protiv znojenja i neugodnog mirisa. Vrlo dobro znamo da su bakterije  najveći krivac za neželjene efekte. Zbog toga je glavni zadatak otkloniti svaku mogućnost za njihovo djelovanje.

Najbolji način da to učinimo je da izbjegnemo svaku “sintetiku“ i svoju kožu počastimo čistom prirodom. Kad je u pitanju zona pazuha, tu su nam potrebni prirodni piling i prirodni dezodorans.

 

Navikli smo već, da kad kažemo “priroda“, odmah pomislimo na prirodnu kozmetiku Gloria, jer je ovaj brand, zahvaljujući svojim blagotvornim i ljekovitim proizvodima postao sinonim za prirodu i njegu kože.

Upravo iz srca prirode stigli su kokosov šećer, suncokret, marelica, magnolija i ružino drvo za Gloria šećerni piling za tijelo, koji uklanja mrtve stanice kože, potiče cirkulaciju i sprječava urastanje dlačica. Prije korištenja dezodoransa, ovaj piling laganim kružnim pokretima nanesite na suhu kožu.

Potom ga dodatno utrljajte s malom količinom vode, jer cilj je postići topljenje šećera na koži. To je već 1:0 pobjeda za mirisnu zonu pazuha. Nakon ispiranja vodom, slijedi Gloria Roll on, koji će se brzo upiti u vašu kožu na području pazuha i pobrinuti se da ostane nježna i svježa tokom cijelog dana.

Magnolija će se pobrinuti za miris, a medicinska soda bikarbona i kadulja će, svojim antibakterijskim djelovanjem, kožu dodatno zaštititi od neugodnih mirisa, za konačnu pobjedu nad bakterijama i za mirisne zagrljaje bez konkurencije.

U međuvremenu, uz zaštitnu masku i socijalnu distancu, proizvode Prirodne kozmetike Gloria možete potražiti u obližnjoj apoteci, cm i dm marketima. Još bolje, bez izlaganja bilo kojem obliku rizika, proizvode možete naručiti i online na www.prirodna.com.

Počastite svoju kožu čistom prirodom, a ona će vam se sigurno odužiti tako što će biti slatka kao kokosov šećer i mirisna poput magnolije.

I naravno, spremna za nove mirisne zagrljaje. Mnogo, mnogo zagrljaja…

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran