Savjeti za njegu: Kako sigurno do zdrave i blistave kože u trudnoći?

pregnant girl holding natural cosmetics

 

Svaka trudnica i mama reći će vam da je trudnoća vrijeme izmaknute svijesti, blaženih osjećaja i jednog sasvim novog, ničemu drugom sličnog, tjelesnog iskustva. Transformacija koja se postepeno dešava tijekom ovog perioda potpuno je nevjerojatna, ali u isto vrijeme i potpuno prirodna.

Pored svega, višestruko je intenzivirana intuicija buduće mame, a ona kaže: zaštititi i njegovati.

U trenutku kad žena otkrije da je beba na putu, sve njene male i velike odluke poprimaju sasvim novo značenje. Da li je sigurna kava, da li je u redu bojati kosu, koju kozmetiku nije preporučljivo koristiti? Milijun je novih pitanja i može se dogoditi da na putu do pravih odgovora pronađete neke sasvim zbunjujuće informacije. Zbog toga smo za sve buduće mame pripremili nekoliko korisnih savjeta, koji će zasigurno riješiti dileme, bar kad je u pitanju sigurna njega i zaštita kože u trudnoći. Naša osnovna ideja vodilja bila je pronaći odgovor kako će se svaka buduća mama osjećati dobro u svojoj koži, stavljajući pri tom sigurnost svoje bebe na prvo mjesto.

KOJE KOZMETIČKE SASTOJKE BIRATI?

Unatoč tome što trudnoća sama po sebi ostavlja neki neobjašnjivi sjaj na koži žene, o njoj je potrebno brinuti s posebnom pažnjom. Prije svega, trudnice trebaju znati što od kozmetičkih preparata treba izbjegavati. Na tom spisku nalaze se svi preparati koji sadrže štetne sintetičke sastojke kao što su parabeni, parafini, ili kortikosteroidi. Na spisku su čak i industrijske paste za zube koje u sebi sadrže flour te deo stickovi čija je baza aluminij ili neki od štetnih plinova. Ukratko, sve ono što buduća mama ne bi nanosila na bebinu kožu, ne bi trebala nanositi ni na svoju. U skladu s tim, sve ono što buduća mama smije nanositi na svoju kožu trebalo bi biti čisto, sigurno za uporabu i ljekovito, a sve to može se pronaći jedino u domenu prirodne kozmetike.

KAKO NJEGOVATI KOŽU TIJELA?

Upravo u tom domenu, otkrili smo i domaći brend Prirodne kozmetike Gloria, čiji je stručni tim kreirao preparate za njegu i zaštitu kože koje smiju koristiti i buduće mame. Od svih prirodnih proizvoda koje možete pronaći i poručiti na prirodna.com, za trudnice je posebno značajan Gloria maslac za tijelo, koji će spriječiti jedan od osnovnih problema s kožom u trudnoći, a to su, sve će vam mame reći, strije.
U sastavu ovog maslaca spojeni su kokos i kakao maslac, koji će nahraniti kožu trbuha u kasnoj fazi trudnoće, ali njegova najveća snaga krije se u 55% shea maslaca, koji je najzaslužniji za sprječavanje pucanja kože. Pored maslaca, za kožu trudnica se korisnim pokazao i šećerni piling za tijelo, koji je preporučen za korištenje jednom u deset dana.

 

Kao rješenje za zamjenu sintetičkih gelova za tuširanje, u ponudi Prirodne kozmetike Gloria, naći ćete i sasvim prirodne gelove na bazi lavande i naranče, koji su obogaćeni biljnim uljima te ne uzrokuju isušivanje, perutanje i peckanje iznimno osjetljive kože trudnica. Svakako odaberite proizvode za kojima samo vi imate potrebu, jer najvažnije što trebate sebi omogućiti u ovom periodu je to da se osjećate ugodno u svojoj koži.

 

Na kraju, ako ovo čitate i upravo ste otkrile da za devet ili manje mjeseci stiže prinova, čestitamo. Opustite se, jer zapravo nema ni truna sumnje da se u vama trenutno budi prirodna intuicija zbog koje ćete u svakom trenutku putovanja koje je pred vama točno znati koja je ispravna odluka za vas i vašu bebu.

 

Izvor: bonjour.ba

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran