Njegujete kožu, kosu i nokte, a da li njegujete „nju“?

 

Koliko se repertoar tema na ženskim druženjima razlikuje od ovog: nova maskara, japanske obrve, depilacija, korekcija nadogradnje noktiju, jesi li probala novi roler za masažu lica?

Ne baš mnogo, priznaćete.

 

Možete li se sjetiti kad ste posljednji put pričale o „njoj“? Vjerovatno možete i vjerovatno zato jer se to toliko rijetko desi, pa uvijek bude šokantno, iako temu svaki put nametne ona prijateljica koja u ekipi podsjeća na Samantu iz serije „Seks i grad“ i njoj baš sve može preći preko jezika.

 
 

E, mi smo tu da vam kažemo da bi priča i briga o „njoj“ morala biti svakodnevna u životu svake žene i da je Samanta u pravu. Sljedeći put kad iz rukava izvuče temu intimne higijene, nemojte se crveniti, nego poslušajte šta žena ima da kaže. Koliko je to važna tema, pitate se. Milenijalci bi rekli: PREvažna!

Dakle, vrijeme je da djevojke i žene u svoje razgovore o njezi kože, kose i noktiju, pod obavezno dodaju i temu intimne higijene, kao jedan od najznačajnijih aspekata zdravlja.

Neopisivo je važno održavati tjelesnu i intimnu higijenu, ne samo zbog čistoće, nego zbog sprečavanja infekcije, iritacije, peckanja i ostalih nevolja koje mogu da napadnu našu intimnu zonu, koja je posebno osjetljiva.

U trenutku kad svaka žena započinje svoju tjelesnu nezavisnost, preuzimajući brigu za svoje tijelo, njoj su predstavljeni sapun i voda kao osnova. Međutim, važno je znati da sapun nije najsretnije rješenje za intimnu zonu, prvenstveno zbog toga što sastav većine sapuna narušava njenu prirodnu floru, što u konačnici priprema prostor za ubrzano razvijanje bakterija.

 

 

Nivo pH u sapunu predviđen je isključivo za kožu tijela i ako je on vaša jedina opcija, za intimnu zonu radije odaberite samo mlaku vodu, jer ćete tako biti sigurni da nećete izazvati dodatni problem izmjenom pH vrijednosti koju uzrokuje sapun.

Ukoliko ipak želite posvećenije brinuti o zdravlju i njezi svoje intimne zone, a trebale bi, onda rješenje potražite u prirodnim proizvodima, jer je prvi i osnovni cilj održati floru osjetljive kože intimne zone prirodnom.

Naše bake su davno znale za tajnu snagu nevena i kantariona, pa su uvijek na nekoj skrivenoj polici imale pripravke od ovih sastojaka za njegu intimne zone.

Srećom, moderno vrijeme donijelo je nove mogućnosti, pa sada takvi pripravci nisu skriveni i imamo ih dostupne u praktičnim pakovanjima, na dohvat ruke, klikom na dugme NARUČI ONLINE. Na domaćem tržištu, to dugme se trenutno nalazi na platformi www.prirodna.com, gdje je Prirodna kozmetika Gloria predstavila novi proizvod o kojem biste trebale razgovarati sa vašim prijateljicama, rodicama, majkama, ćerkama, svekrvama…

Riječ je o gelu za intimnu njegu, čija je jedinstvena receptura nešto kompleksnija od bakine. Za ovu recepturu iskorišten je tekući imuni sistem, tj. eterično ulje biljke Mandravasarotra, koju u Madagaskaru nazivaju „drvo koje štiti“.

Uz ulje ravensare, osnovni zadatak gela je intimnoj zoni pružiti nježnu, ali snažnu, antivirusnu, antibakterijsku i antigljivičnu zaštitu. Dodatni zadatak u ovom gelu obavljaju neven i kantarion, tako što pomažu regenerisati osjetljivu i oštećenu kožu, dok ravnotežu pH vrijednosti osigurava mliječna kiselina, podjednako važan sastojak ovog gela, koji kao osnovni zadatak ima uspostavljanje balansa unutar ekosistema intimne zone.

Ukratko, Prirodna kozmetika Gloria kreirala je ovaj gel poštujući sve nježne aspekte ženstvenosti, kao i potrebu za njenom njegom i zaštitom.

Drage dame, da vam za kraj ukratko napomenemo i to koliko ste VI zapravo važne, reći ćemo vam samo to da je u vama oduvijek bila i zauvijek će biti sudbina cijelog čovječanstva. U tom smislu, da stavite brigu o sebi na prvo mjesto nikad nije bilo, niti će ikada biti sebičan čin. I to bi, vjerujemo, trebala biti najvažnija tema svih ženskih razgovora.

 

Izvor: Lola

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran