Žena ženi – čeklista za održavanje intimne higijene

 

Intimna higijena bi zasigurno mogla biti jedna od najzataškivanijih ženskih tema, bez naročito logičnog objašnjenja. Kad bi žene o ovoj temi bile otvorene kao što je to slučaj sa tehnikama šminkanja, bojenjem kose, ili vrstama masaža, njihovo tijelo bi im odgovorilo zahvalnošću i besprijekornim zdravljem. Ono što možda nije sasvim jasno je činjenica da održavanje tjelesne higijene nije samo kupanje svakog dana, nego je jedan od njenih najvažnijih aspekata upravo posebna briga o intimnoj zoni. U tom nastojanju, podjednako je važno održavati čistoću, sačuvati svježinu, ali i spriječiti nastanak infekcije bilo koje vrste. Upravo zbog činjenice da je intimna zona tijela zapravo njegov najsenzibilniji dio, od posebnog je značaja da se da se intimnoj higijeni pristupi krajnje pažljivo.

 

U nastavku vam donosimo listu sa savjetima koji vam mogu pomoći prilikom redovne brige o zdravlju vašeg tijela kroz održavanje intimne higijene, a vi je podijelite sa svojim najboljim prijateljicama.

1. Uvijek koristite mlaku vodu i potrošite onoliko vremena koliko je potrebno da biste bile sigurne da su sve nečistoće uklonjene.

2. Koristite jedan, samo svoj, peškir, ili pamučnu krpu, za sušenje intimne zone nakon pranja, ili kupanja. Radite to tapkanjem sve dok niste sigurni da na koži nije ostala ni najmanja količina vlage.

3. Izbjegavajte koristiti obične sapune i gelove za tuširanje, jer oni sadrže agresivne hemikalije koje mogu izazvati nepotrebne i neočekivane probleme poput iritacije, peckanja, ili osipa.

4. Izbjegavajte nošenje sintetičkih materijala kao što su najlon i likra, jer oni povećavaju vlažnost intimne zone, što direktno uzrokuje pojavu bakterijskih infekcija.

5. Kad god ste u prilici, pokušajte izbjeći korištenje javnog toaleta, jer su ta mjesta često zaslužna za veliko širenje bakterija.

6. Za njegu intimne zone nemojte koristiti proizvode koji sadrže iritante i alergene kao što su parfem, ili boja.

7. Intimnu zonu održavajte čistom nakon svake tjelesne aktivnosti kako biste onemogućili prenošenje infekcije bilo koje vrste.

8. Iskoristite noć da dozvolite koži vaše intimne zone da odmori od uske odjeće i odaberite donje rublje koje je dizajnirano u obliku šorca ili bokserica.

 

 

Ovo čeklisti možete dodati i jedan prirodan i ljekovit gel za intimnu njegu. Kako bi ženama pružili podršku i stavili naglasak na važne ženske teme, stručni tim Prirodne kozmetike Gloria kreirao je jedan sasvim novi proizvod, koji će biti od velike pomoći u njezi i zaštiti intimne zone. Poštujući sve nježne aspekte ženstvenosti, kao i potrebu za njenom zaštitom, u okviru nove generacije prirodnih proizvoda kreirali su jedinstvenu recepturu u obliku gela za intimnu njegu. Za ovu recepturu iskoristili su tekući imuni sistem, tj. eterično ulje biljke Mandravasarotra, koju u Madagaskaru nazivaju „drvo koje štiti“. Uz ulje ravensare, osnovni zadatak gela je intimnoj zoni pružiti nježnu, ali snažnu, antivirusnu, antibakterijsku i antigljivičnu zaštitu. Dodatni zadatak obavljaju neven i kantarion, tako što pomažu regenerisati osjetljivu i oštećenu kožu, dokravnotežu pH vrijednosti osigurava mliječna kiselina, podjednako važan sastojak ovog gela, koji ima veliki potencijal da postane čuvar vaše apsolutne bezbrižnosti kad je u pitanju njega i zaštita intimne zone.

Činjenicu da su proizvodi Prirodne kozmetike Gloria kreirani od čistih, ljekovitih i sigurnih sirovina, nadopunjuje iskustvo sigurne i zaštićene online kupovine proizvoda na www.prirodna.com.U isto vrijeme,činjenica da ih je kreirala žena govori možda i više od svega izrečenog.

 

Izor: https://dnevni.ba/

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran