Pravila intimne njege

 

Svaka žena posebna je na svoj jedinstven način. Svako žensko tijelo također. Nježne i njegovane ruke, čisti i zdravi zubi, ili sjaj u kosi npr. itekako mogu utjecati na cjelokupni dojam o jednoj osobi. Mnogi stručnjaci koji se bave proučavanjem ljudskog tijela i duha smatraju da samopouzdanje zavisi od količine njege koja se posvećuje ličnim intelektualnim, duhovnim i fizičkim aspektima osobe.

Na prvom mjestu je važno naglasiti važnost brige o zdravlju tijela. U tom kontekstu, teško je poredati prioritete, ali ono čega se ovdje želimo dotaći jeste činjenica da je, pored održavanja vanjske higijene, pranjem ruku i zuba, održavanje intimne higijene podjednako važno za zdravlje i samopouzdanje jedne žene. Isto pravilo vrijedi i za muškarce, koji nisu fokus naše današnje teme, ali ćemo ih svejedno zamoliti da pročitaju tekst do kraja, te da ga podijele sa ženama do kojih im je stalo.

Pravila intimne higijene trebala bi se učiti od ranog djetinjstva. Bez osjećaja stida i ustručavanja, kako bi odrastanjem svaka žena mogla razviti i ojačati svijest o važnosti njege i zaštite intimne zone u kontekstu cjelokupnog zdravlja. O samoj mikroflori intimne zone nažalost još uvijek nisu poznati svi detalji, budući da uveliko mogu varirati od žene do žene. Međutim, ono što jeste poznato, tiče se važnosti održavanja zdravog balansa unutar specifičnog ekosistema intimne zone. Taj ekosistem sagrađen je od prirodnih odbrambenih mehanizama koji zajedničkim djelovanjem čuvaju zdravlje intimne zone. Pod spomenute mehanizme spadaju koža, fluidi, pH vrijednost i flora. Kontinuirano održavanje balansa između ovih mehanizama zapravo je ključ pravilne intimne higijene svake žene, bez izuzetka.

Veliku ulogu u održavanju balansa imaju rješenja kojima je cilj uspostavljanje pomoćne aktivnosti koja će ekosistemu intimne zone pružiti potrebnu njegu i zaštitu. Jedno od takvih rješenja je i gel za intimnu njegu, čiji su sastojci prirodni, čisti, ljekoviti i sigurni za upotrebu. Trenutno na bh. tržištu, od domaćih brendova u ponudi imamo samo jedan takav. Radi se o gelu za intimnu njegu Prirodne kozmetike Gloria, koji je kreiran u okviru nove generacije prirodnih proizvoda za njegu tijela.

Za ovu recepturu iskorišten je tekući imuni sistem, tj. eterično ulje biljke Mandravasarotra, koju u Madagaskaru nazivaju drvo koje štiti. Uz ulje ravensare, osnovni zadatak gela je intimnoj zoni pružiti nježnu, ali snažnu, antivirusnu, antibakterijsku i antigljivičnu zaštitu. Dodatni zadatak u ovom gelu obavljaju neven i kantarion, tako što pomažu regenerisati osjetljivu i oštećenu kožu, dok ravnotežu pH vrijednosti osigurava mliječna kiselina, podjednako važan sastojak ovog gela, koji kao osnovni zadatak ima uspostavljanje balansa unutar ekosistema intimne zone. Kratko rečeno, Prirodna kozmetika Gloria kreirala je ovaj gel poštujući sve nježne aspekte ženstvenosti, kao i potrebu za njenom njegom i zaštitom. Pored toga, učinila ga je dostupnim na policama apoteka širom BiH i dm trgovina, ali i za online narudžbe na Prirodna, kako bi žene podržala na putu očuvanja njihovog zdravlja, kao najvažnijeg aspekta ženstvenosti.

Izvor: FBL

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran