Prirodno rješenje za opekline od sunca

 

Ova drevna priča o letaču koji ne posluša savjet svog oca i previše se približi suncu, kroz vjekove je tumačena na najrazličitije načine i najčešće je shvatana u prenesenom značenju.

 
 

Što se vas, drage naše, tiče, pouka priče o Ikaru i Dedalu je vrlo jednostavna, doslovna i nedvosmislena: zaštitite svoju lijepu, nježnu kožu prije nego što je izložite suncu, jer će u protivnom izgorjeti.

Opasnost od pretjeranog i nekontrolisanog izlaganja suncu daleko nadilazi kratkotrajnu bol, crvenilo, ili nelagodu, jer izgaranje na vašoj koži ostavlja trajnu, a vrlo često i nepopravljivu štetu.

Dobra vijest je da to vrlo lako možete spriječiti. Ukoliko pravilno zaštitite svoju kožu, možete se duhom vinuti u široka prostranstva bezbrižnog i kvalitetnog sunčanog odmora, odakle ćete se vratiti lijepe, preplanule, nasmijane, te pune samopouzdanja i životne energije.

Najbolje vrijeme da to učinite je danas, jer sunce vas ne pita kad ste planirale svoje godišnje odmore. Ono je već suvereno zagospodarilo nebom, odakle vas već uveliko obasipa svojom ljetnom magijom.

Dakle, nije zgoreg još jednom ponoviti bezbroj puta izgovorenu narodnu poslovicu: Bolje spriječiti nego liječiti. A spriječiti možete vrlo jednostavno, ukoliko poslušate nekoliko korisnih savjeta:

  1. Rashladite svoju kožu – nježno je osvježite vlažnom tkaninom, ili sebi priredite hladnu kupku.
  2. Pijte mnogo tečnosti da biste izbjegle dehidraciju.
  3. Ukoliko ste već dobile blage opekline, pogođena mjesta tretirajte nježno, blagim prirodnim sapunom i vodom. Ako su se na vašoj koži pojavili “mjehurići“, ili vam se koža guli, nemojte bolna mjesta pretjerano dirati. Najbitnije je da kožu održavate hidratiziranom.
  4. Izbjegavajte sintetičke kreme i preparate, jer mogu iritirati kožu i izazvati alergijske reakcije
  5. Koristite prirodne kreme, ulja i losione, koji će na vašu kožu djelovati umirujuće i pružiti joj lijek i zaštitu.

Na vašu sreću, u “radionici“ Prirodne kozmetike Gloria već su spremna “krila“ za vaš bezbrižni let.

 

Losion poslije sunčanja, kako mu i samo ime kaže, na vašu će kožu blagotvorno djelovati nakon izlaganja ljetnim vrućinama i direktnom dodiru sunca. Kreiran je od čistih, sigurnih i ljekovitih sastojaka, koji zajedno čine najbolju “kupku” koju ćete priuštiti svojoj koži tokom ljeta.

Losion je lagane teksture i brzo se upija, a koži pruža svu potrebnu hidrataciju i čuva je od isušivanja uzrokovanog ljetnim vrućinama i izlaganju kože direktnom dodiru sunca. Koristi se nakon sunčanja za regeneraciju i održavanje brončanog tena za koji ste se izborili, čak i u danima poslije ljeta.

Macerat kantariona i mimoze zaduženi su za nutritivne sastojke, te ujedno štite od neravnomjernog skidanja postignute boje. Losion se smije nanositi u tankom sloju na čistu kožu nakon svakog izlaganja suncu.

Svi putevi, digitalni i fizički, vode do blagotvornih proizvoda Prirodne kozmetike Gloria. Ukoliko se odlučite poći “digitalnim“ putem, pronaći ćete ih na sigurnoj i zaštićenoj web lokaciji www.prirodna.com.  Ukoliko ipak preferirate tradicionalnu kupovinu, prošetajte do prve apoteke u vašem gradu.

U svakom slučaju vas “na kraju puta“ čekaju prepoznatljive mirisne “kutijice“ i “tube“ u kojima se kriju brižno, stručno, odgovorno i pažljivo pripravljani, ljekoviti i potpuno prirodni Gloria proizvodi.

Oni će vas, poput neke sofisticirane i unaprijeđene verzije Ikarovih krila, osposobiti za bezbrižan let, tokom kojeg će sunce biti vaš prijatelj i saveznik.

 

Izvor: Lola magazin

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran