Revolucionarni proizvodi za kosu na našem tržištu

 

Mnogi će se složiti da je kosa jedan od važnijih sastavnih dijelova našeg identiteta, koji češće nego i mi sami govori o nama. I dok se slike stilova naše kose i raspoloženja mogu mijenjati svakodnevno kroz boje i oblike, zdravlje ostaje jedina informacija koju o kosi možemo pročitati konstantno. Zbog toga je sve veći broj onih koji posvećuju veliku pažnju sastojcima koji se nalaze u njihovim proizvodima za njegu kose, a njima u susret dolaze eksperti kozmetičke industrije sa odgovorima koji će na najbolji mogući način zadovoljiti njihove potrebe za zdravom i njegovanom kosom.

Upravo je tako došlo i do saradnje u kojoj su Gloria Galić Volarić, vlasnica brenda Prirodna kozmetika Gloria i Marina Spasojević, poznatija kao clean beauty blogerica Dia Mara, udružile svoje iskustvo, znanje, kreativnu viziju i ljubav, kreirajući na taj način novu generaciju prirodnih proizvoda za njegu i zaštitu kose. Nova generacija podrazumijeva jedan sasvim revolucionaran pristup u rješavanju problema s kosom koje imaju mnoge savremene žene, ali i muškarci podjednako.

Temelj na kojem je bazirana učinkovitost ovog pristupa ponovo je bila moć prirode i jedinstvena receptura ljekovitih biljnih sastojaka, ali uz jedan, na prvi pogled, neočekivan sastojak. Riječ je o murumuru maslacu koji se dobiva od istoimene palme, u kojoj su Gloria i Dia Mara prepoznale neke, skoro pa, čovjekolike osobine. Činjenica da ova palma raste u iznimno vlažnim predjelima kišovitih šuma Amazonije objašnjava visoki nivo hidratacije koju murumuru maslac ostavlja na kosi. Pored toga, stabljika murumuru palme ovijena je posebnim zaštitnim slojem zbog kojeg su blokirani svi štetni uticaji koji bi mogli ugroziti ovu biljku izvana. Istu tu osobinu ima i murumuru maslac u dodiru sa našom kosom, jer na vlasima ostavlja ovojnicu najsličniju silikonu, ali u ovom slučaju, prirodnom, čistom i u potpunosti sigurnom. Na kraju, činjenica da raskošna krošnja murumuru palme podsjeća na bujnu kosu, poziciju ovog sastojka mijenja iz neočekivanog u logičan, posebno imajući na umu holistički pristup „slično se sličnim liječi“.

Tako su murumuru maslac i sva njegova učinkovita svojstva poslužila kao inspirativni vodič, zahvaljujući kojem su Gloria i Dia Mara kreirale dva potpuno nova proizvoda, sa ciljem da odgovore na široki spektar izazova koje možemo imati kad je u pitanju njega i zaštita kose. Rezultat ove saradnje brižno je pohranjen u pakovanjima nove generacije prirodnih proizvoda za njegu i zaštitu kose kao Maska za obnovu kose i Serum za jačanje kose, te vam stoje na raspolaganju na policama svih DM trgovina širom BiH, kao i za online narudžbe u našoj Internet prodavnici.

Više ne morate čekati povremene posjete salonima kako bi i vaša kosa imala taj glamurozni efekat kojim su se do sada mogle pohvaliti samo filmske dive. Zahvaljujući iznimno učinkovitim svojstvima murumuru maslaca, u kombinaciji sa ostalim ljekovitim sastojcima, ova dva proizvoda će vašu kosu u potpunosti preporoditi, skidajući veliki teret s vaših ramena. U isto vrijeme, svaki ulazak u kupaonicu i sastojci ovih proizvoda će vas dovesti u dodir sa egzotičnim mjestima širom planete, od kišnih šuma Amazonije do toplih prostranstava sjeverne Afrike, ostavljajući neodoljivo iskustvo u vašoj glavi, ali i na njoj.

 

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran