Vodič za čišćenje lica kod kuće: 4 ključna koraka za zdrav i blistav ten

girl holding natural cosmetics

 

Kao jedna od beauty lekcija koja se najčešće ponavlja među beauty entuzijasticama, upravo je podsjetnik da je iznimno važno na kraju dana ukloniti šminku s lica i dubinski ga očistiti.

Na našem licu se tijekom dana nakupljaju nečistoće, čestice zagađenog zraka, višak sebuma, kao i mrtve stanice, zbog čega je posebice bitno na kraju dana kožu pravilno njegovati i pružiti joj ono što je potrebno.
Ovaj korak jednako je važan i kao dio naših jutarnjih rituala, a često ga nazivaju i jutarnjim ritualom tijekom kojeg i radimo najviše grešaka. Naime, tijekom noći, naša se koža obnavlja, luči sebum i odbacuje mrtve stanice, a ako lice ujutro ne očistimo, stvaraju se idealni uvjeti za razvoj bakterija i nastanak mitesera i akni.

KAKO PRAVILNO OČISTITI LICE DOMA?

BIRAJTE NJEŽAN PROIZVOD U SKLADU S VAŠIM TIPOM KOŽE

Birajte nježne formulacije koje će ukloniti sve nečistoće poput Gloria Mlijeka za čišćenje lica koje čisti i njeguje u isto vrijeme. Bogata kremasta struktura brzo se razmazuje i efikasno otklanja ostatke dekorativne kozmetike s kože. Biljna ulja makadamije i ricinusa blagotvorno će djelovati na kožu lica, nahraniti je i očistiti, dok će neodoljivi miris magnolije upotpuniti ovo iskustvo za sva čula. Mlijeko za skidanje šminke namijenjeno je svim tipovima kože. Dovoljno je dozirati potrebnu količinu na čistu blaznicu za skidanje šminke te kružnim pokretima, lagano masirajući lice, otkloniti i najmanji ostatak šminke s vašeg lica. Možete ga pronaći u dm i cm poslovnicama diljem BiH, apotekama, kao i kupiti online.

NEMOJTE LICE UMIVATI PRETOPLOM, KAO NI PREHLADNOM VODOM

Pretopla voda može isušiti lice, dok prehladna može zatvoriti pore. Kao i u svemu, ključan je balans.

TONIK

On će uravnotežiti pH vrijednost kože, ukloniti ostatke kamenca iz vode te omekšati i umiriti kožu.

KORISTITE PILING I HIDRATACIJA, HIDRATACIJA, HIDRATACIJA!

Kako biste kožu lišili odumrlih stanica, ali i očistili začepljene pore, dva puta tjedno rezervirajte vrijeme za piling lica. Korištenjem pilinga stimulira se stanično obnavljanje, odnosno regeneracija kože, a pored toga, ubrzava se upijanje i djelovanje krema i seruma u svakodnevnoj njezi lica. Birajte formulacije poput Gloria Pilinga za lice koji je izrađen u obliku lagane kreme, nježne je strukture, obogaćen mljevenim košticama masline i marelice. Nanosi se na suhu kožu u tankom sloju i utrljava nježnim kružnim pokretima. Nakon nekoliko minuta, potrebno je isprati lice prvo toplom, a potom hladnom vodom. Poslije pilinga preporučuje se nanošenje hranjive kreme.

Izvor: Bonjour.ba

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran