Za pravu njegu nikad nije prerano…ni prekasno

girl holding natural cosmetics

 

 

Nikada niste premladi da biste počeli razmišljati o tome kako se koža mijenja. Starenje je proces koji kad-tad svi moramo prihvatiti, ali ne moramo sjediti skrštenih ruku i dopustiti da preuzme izgled kože. Za mekanu i glatku kožu često kažemo mekana kao bebina, a razlog tome je što je bebina koža puna elastinskih vlakana i zdravog kolagena. Ovi atributi daju koži fleksibilnost i mekoću, zbog koje izgleda kao da blista. Mladalačka koža sadrži i puno hijaluronske kiseline koja ispunjava prazninu između ćelija i osigurava da koža ostane hidratizirana.

Kako starimo, hijaluronska kiselina se smanjuje, zajedno s ostalim hranjivim sastojcima koji štite od starenja kože. Iako koža gubi puno te elastičnosti i osnovnih hranjivih sastojaka, i dalje je možete održavati glatkom pružajući joj pravu njegu. Zbog toga je nužno da poduzmete odgovarajuće korake za njegu. Ne morate čekati pedesete ili pezdesete da biste započeli režim starenja kože protiv starenja. I također ne morate brinuti ako ste već u tim godinama.

Postoje dvije vrste starenja kože. Prvo je intrinzično ili hronološko, koje se događa svima i karakterizira ga stanjivanje i suhoća kože kako ljudi stare. Ono dovodi do stvaranja bora, opuštenosti kože i tankih linija. To je postupan proces i odvija se stalnom brzinom, pa ne bi trebao biti vidljiv do odrasle dobi. Drugo je ekstrinzično, što znači da je starenje posljedica vanjskih faktora, poput izloženosti UV zračenja iz solarija i naravno suncu, pušenja ili konzumacije lijekova. Ako pušite, jedete hranu bogatu rafiniranim ugljikohidratima i šećerom, pijete alkohol ili živite u zagađenom području, možete doživjeti starenje kože brže od vršnjaka.

Dva su koraka najvažnija na putu usporavanja znakova starenja i njegovanja oštećene kože: zdrav način života, te korištenje prirodne, ljekovite i preventivne kozmetike. U oba slučaja, izuzetno su važni sastojci koji ulaze u naše tijelo. Kada je riječ o sastojcima koji se koriste u jedinstvenim recepturama Prirodne kozmetike Gloria, od njihovog nabrajanja je važnija napomena da se među njima ne nalazi niti jedan štetan, ili neprirodan sastojak.

Ako trenutno nemate bora, ne znači da će vam koža zauvijek ostati takva. Godine mogu brzo proći i uskoro ćete na licu pronaći bore i druge nečistoće na koži, ako sada ne krenete voditi brigu o njenoj njezi. Trebali biste biti marljivi sa svojim rutinama njege kože, počevši od pilinga kože, kako biste se riješili starih ćelija kože. Gloria Piling za lice, obogaćen mljevenim košpicama masline i marelice, izrađen u obliku lagane kreme, uklanja nakupljene mrtvih ćelija kože i površinske nečistoće, te stimulira stanično obnavljanje, odnosno regeneraciju kože.

Nakon pilinga, koža je spremna za za optimalnu apsorpciju krema i seruma protiv starenja. Hercegovačka polja smilja su izrodila pravi preparat za bogatu njegu kože u vidu Gloria Zlatnog seruma. Ekstrakt smilja i još 7 biljnih ulja nestrpljivo čekaju da otvorite čarobnu bočicu Zlatnog seruma, kako biste nahranili i osvježili lice i nježno po njemu prosuli svoja ljekovita svojstva.

U srednjim i kasnim četrdesetim i pedesetim godinama, preporučeno je korištenje krema bogatih hijaluronskom kiselinom, koje u tim godinama koži prirodno manjka. Na snagu stupa Gloria Hijaluronsku kremu. Ova krema blage teksture sadrži smilje, noćurak, marelicu, te vitamin E koji utječu na elastičnost kože. Svojim djelovanjem usporava gubitak kolagena, ostavljajući kožu elastičnom i izuzetno hidratiziranom.

Bilo da imate 20, 30, 40 ili više godina, briga o koži je presudna. Nikada nije prekasno (ni prerano) za početak režima njege kože; što prije započnete s njim, to bolje. Jednostavne prakse, poput skidanja šminke prije spavanja i vođenja zdravog načina života, mogu uvelike pomoći u održavanju lijepe kože mladog izgleda.

Kako biste započeli vlastitu rutinu njege kože, ne morate daleko ići da biste je pronašli. U svim obližnjim apotekama, kao i na policama cm i dm poslovnica, možete pronaći bogatu ponudu proizvoda Prirodne kozmetike Gloria. A ukoliko vam je lakše da to sve uradite iz udobnosti svoga doma, potrebno je samo da na pregledniku svog računara ukucate: www.prirodna.com i vašoj koži pružite najbolje iz prirode u vidu Gloria proizvoda.

Izvor: Fbl.ba

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran