ZAŠTO JE VAŽNO BIRATI ŠAMPONE BEZ SULFATA?

Većina šampona i ostalih proizvoda za njegu tijela sadrži sulfate, ali jeste li znali da se nalaze i u sredstvima za odmašćivanje posuđa i kuhinjskih površina?

Sulfati su jaki “čistači” na bazi mineralnih soli koje sadrže sumpor, a privlače vodu i ulje. Stvaraju raskošnu pjenu pri pranju kose, no ona nije znak dobrog šampona nego znak da riskirate potencijalnu iritaciju vlasišta, crvenilo i svrbež. Ponekad su toliko djelotvorni da uklone i ono što nikako ne bi trebali.

Začarani krug šampona sa sulfatima

Šamponi sa sulfatima lako privuku kupce, prvenstveno zbog velike pjene koja se stvara pri pranju, a i nisu preskupi. Sulfati se lako prepoznaju na ambalaži pod raznim nazivima: Sodium Lauryl Sulfate (SLS), Ammonium Lauryl Sulfate (ALS), Sodium Lauryl Sulfoacetate (SLSA), Sodium myreth Sulfate, TEA Laureth Sulfate, Sodium Laureth Sulphate (SLES)…

 

Gloria

Takva kemijska svojstva agresivno djeluju na samu kosu i kožu glave. Ispiru njenu prirodnu vlažnost, uklanjaju prirodna ulja, peptide i proteine s kose, a zauzvrat dobijete beživotnu i suhu kosu.

Sulfati nisu dobri niti za masnu kosu. Kad se tjeme isuši jer šampon sve ukloni, lojne žlijezde počnu proizvoditi više masti. Tako vrlo lako možete upasti u začarani krug masne kose.

Kako djeluju šamponi bez sulfata?

Šamponi bez sulfata služe prvenstveno za prirodnu njegu kose. Sadrže blage površinski aktivne sastojke koji nisu agresivni za kožu glave. Ne isušuju kosu i ne ispiru boju i druge tretmane za kosu.

Gloria

Kako riješiti tradicionalne probleme na koži otkrijte ovdje.

Česta je zabluda da su šamponi bez sulfata rijetki i da ne pjene dobro. Postoje šamponi koji su potpuno prirodni i koji imaju dobru kombinaciju površinski aktivnih supstanci i sredstava bez soli. Iz tog razloga se šamponi bez sulfata preporučuju onima koji imaju osjetljivu kožu, ali i za one koji nemaju tih problema.

Šampon na bazi koprive za rast kose Prirodne kozmetike Gloria jedinstvena je prirodna formula izrađena za njegu i jačanje kose. Biljna, hladno prešana ulja argana, makadamije, ricinusa, vitamina E te eteričnog ulja ružmarina potiču mikrocirkulaciju vlasišta, pomažući njegovu revitalizaciju.

Kosu jača od korijena do vrhova. Prilagođen je svim tipovima vlasišta. Već nakon nekoliko korištenja, primjetni su prvi rezultati. Kosa će manje opadati, bit će jača i lepršavija. Nakon redovne upotrebe doći će do formiranja novih, mladih vlasi.

Gloria

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran