KOJI JE VAŠ TIP KOŽE? OTKRIJTE SAVJETE ZA PRAVILNU NJEGU!

Prvi korak u pravilnoj njezi lica krije se u određivanju tipa kože. Budući da je svaki tip kože drugačiji i da ima različite potrebe, bitno ih je razlikovati kako biste licu pružili optimalnu njegu.

Dok je tip kože genetski uvjetovan, stanje se može razlikovati ovisno o različitim čimbenicima kojima je koža izložena. Donosimo vam kratki pregled glavnih tipova kože, kako ih razlikovati i njegovati.

Gloria

 

Normalan tip kože

Normalnu kožu karakterizira uravnotežena, elastična i glatka koža lica zdravoga sjaja. Ovakav tip kože nije previše mastan niti previše suh. Radi se o zahvalnom tipu kože bez naglašenih nepravilnosti, proširenih pora i sitnih kapilara. Iako normalna koža ne zahtijeva posebne tretmane, važno ju je redovito njegovati jer se s godinama može isušiti.

  • Za normalan tip kože idealna je Dnevna krema od smilja koja svojom laganom i brzoupijajućom teksturom čini odličnu podlogu za puder i ostalu dekorativnu kozmetiku.
  • Nanesite Kremu za područje oko očiju koja će dubinski nahraniti delikatno područje oko očiju i pružiti licu svjež i odmoran izgled.
  • Jednom tjedno odradite nježan Piling za lice koji će ukloniti nečistoću i mrtve stanice kože. Piling će ujedno vašu kožu pripremiti za bolje djelovanje krema i seruma u daljnjoj rutini.
  • Odmorite kožu od stresa uz pomoć Noćne kreme od smilja i Zlatnog seruma koji će kožu bogato nahraniti i pomoći joj u regeneraciji tijekom noći.
Savjet: Redovita njega održat će zdravlje i ljepotu vaše kože. Masirajte lice prilikom nanošenja krema kako biste potaknuli cirkulaciju kože.

Gloria

Masan tip kože

Ako imate masnu kožu, primijetit ćete da se vaše lice prekomjerno sjaji. Sjaj kože rezultat je prekomjernog lučenja sebuma (masnoća), a posebno je istaknut na T-zoni (čelo, nos, brada), iako je vidljiv i na ostatku lica. Masan tip kože ima jako proširene pore koje se često začepljuju i dovode do stvaranja akni i mitesera. Sljedećih par koraka pomoći će vam da dubinski očistite masnu kožu i spriječite nastanak akni:

  • Čišćenje masne kože je vrlo važno. Gloria Piling za lice nježno čisti lice i priprema kožu za djelovanje krema, dok Maska od gline pročišćava lice, djeluje protuupalno, smanjuje sebum i proširene pore.
  • Masna koža može biti dehidrirana, zbog čega će pojačano lučiti sebum. Pravi izbor za hidrataciju je Hijaluronska krema od smilja koja garantira dubinsku njegu, zaglađuje bore, usporava gubitak kolagena i vraća prirodnu elastičnost kože.
  • Na kraju dana ne zaboravite očistiti kožu od dekorative uz Mlijeko za skidanje šminke. Tako ćete omogućiti porama da prodišu tijekom noći, zbog čega će vam lice ujutro biti zahvalno.
  • Za bogatu njegu i regeneraciju kože koristite Zlatni serum od smilja koji će kožu vratiti u prirodan balans i djelovati na nepravilnosti.
Savjet: Ne izbjegavajte kreme na bazi ulja jer ulja su ta koja kožu hrane, a ne voda.

 

Gloria

Mješoviti tip kože
Mješovita koža je kombinacija normalnog i masnog tipa kože. Očituje se u masnoj T-zoni (čelo, nos i brada), dok je koža na obrazima normalna do suha. Mješovita koža sjaji se na T-zoni i može pokazivati manje nepravilnosti, a kako bi primila sve hranjive sastojke naša preporuka je da slijedite sljedeće korake u njezi:
  • Temeljito očistite kožu blagim proizvodima koji neće isušiti vaše lice. Povremeno koži priuštite dubinsko čišćenje uz Piling za lice koji će nježno očistiti nečistoće i omogućiti porama da prodišu.

  • Masne dijelove tretirajte Maskom od zelene gline koja će smanjiti sebum i pročistiti kožu od nečistoća i akni.

  • Svakodnevno nanosite kreme za lice koje će bogato nahraniti kožu, smanjiti perutanje i pružiti koži zaštitu. Gloria Dnevna, Noćna i Hijaluronska krema obogaćene su hladno prešanim biljnim uljima koja dubinski hrane kožu kroz sve slojeve.

  • Ako primjećujete da je koža lica izrazito suha ili imate nepravilnosti poput mrlja, crvenila, sitnih ožiljaka, u noćnoj rutini koristite Zlatni serum od smilja koji će pružiti koži bogatu njegu i doprinijeti balansu lica.

Savjet: Umivajte se isključivo mlakom, nikako vrućom ili hladnom vodom. Odmah nakon umivanja tretirajte lice preparatima namijenjenim vašem tipu kože.

Gloria

Suh tip kože

Suha koža nedovoljno luči masnoće zbog čega izgleda grubo, napeto i često izaziva svrbež. Ovaj tip kože je manje elastičan, sjajan, podložan je dehidraciji i stvaranju bora. Zbog toga je izuzetno važna pravilna njega koja će suhoj koži vratiti prirodan balans i pomoći da dobije svu potrebnu vlažnost.
  • Idealna njega za ovakav tip kože je kombinacija Dnevne i Noćne kreme na bazi smilja te Zlatnog seruma za lice. Proizvodi su obogaćeni prirodnim uljima koja dubinski hrane kožu, vraćaju joj vitalnost i elastičnost.

  • Gloria roll on za područje oko očiju koži će pružiti svježiji izgled, zbog čega će cijelo lice izgledati zdravije.

  • Za skidanje šminke koristite preparate na bazi ulja poput Gloria Mlijeka za skidanje šminke. Ovakvi proizvodi istovremeno njeguju i čiste kožu od šminke.

  • Suha koža brzo reagira na vanjske utjecaje i podložna je fotostarenju. Kako biste ju dodatno sačuvali od UV zračenja redovito koristite kremu s visokim zaštitnim faktorom poput Gloria Kreme za lice SPF30.

Savjet: Hidratacija i zdrava, uravnotežena prehrana pomažu u njezi suhe kože. Pijte barem dvije litre vode svakodnevno i jedite puno voća i povrća.

U asortimanu Prirodne kozmetike Gloria potražite luksuzne proizvode namijenjene njezi lica na bazi dragocjenih ulja. Pažljivo odabrani sastojci učinkovito njeguju svaki tip kože i pomažu u borbi protiv različitih stanja kože.

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran