Zašto trebamo koristiti SPF kremu i kada smo u kući?

natural cosmetics and flowers

 

Nema sunčanja, nema ispijanja dugih sa šlagom u osunčanim baštama, nema vikend putovanja na obalu zbog malo vitamina D, ma, nema čega nema.

Za to vrijeme, stručnjaci savjetuju: zaštitite kožu iako radite od kuće. Mi smo se pitali čemu zaštita od nečeg čega nema!?

Bio nam je potreban jedan pravi mali istraživački poduhvat (ništa naporno) kako bismo otkrili zašto sada preporučuju korištenje SPF kreme čak i kad nema dugotrajnog izlaganja štetnim sunčevim zrakama. Par sati poslije, analizom nekoliko istraživačkih radova, dobili smo svoje odgovore.

Prije svega, moramo nabrojati i čega ima. Ima jutarnja kafa na balkonu, vikend šetnja na obližnjoj planini, rad u bašti, rad ispred ekrana ili zamišljeni pogled pored prozora za savršen Instagram story.

Svim ovim aktivnostima, zajedničko je izlaganje svjetlosnom zračenju koje ostavlja negativne posljedice na koži, a uopšte ne mora biti dugotrajno kako smo to mislili.

Dovoljno je da potraje 15 minuta, pa da na koži nezaštićenoj SPF kremom ostavi tragove u vidu diskoloracije, tamnih fleka, ili prijevremenih znakova starenja. Dakle, prvi ključni faktor koji trebamo imati na umu je vrijeme izlaganja direktnom uticaju.

Kad je u pitanju indirektni uticaj sunca, naš drugi ključni faktor, pomislili biste da je teren siguran ukoliko niste vani, ili u blizini prozora. Međutim, činjenica je da prozorsko staklo štiti samo od UVB, ali ne i od UVA zračenja, čija je negativna posljedica starenje kože.

Najmanje što želimo u ovom trenutku je da iz izolacije izađemo 10 godina stariji, u doslovnom i prenesenom značenju ove konstatacije. Vjerujemo da ćemo se s tim složiti jednoglasno i bez ikakve sumnje. Tako će nam za izlazak mladog lica pomoći SPF krema, kao i disciplina druge vrste, ali ona nije tema ovog malog istraživanja.

Treći ključni faktor, kojem smo zasigurno izloženi u najvećoj mjeri je „plava“ svjetlost. Nju emituju uređaji koje koristimo kao „prozor u svijet“, a ona na koži uzrokuje hiperpigmentaciju i tamne mrlje. Upravo je ovaj faktor ponajveći razlog zašto SPF krema treba biti dio naše dnevne rutine, te zašto svjetski stručnjaci savjetuju njeno korištenje i sada, kada su okolnosti drugačije od onih na koje smo navikli.

Zbog svega navedenog, na kraju našeg malog istraživanja nudimo i konkretno rješenje u vidu opskrbe SPF kremom u vanrednim okolnostima. U tu svrhu, pronašli smo jedan domaći brend koji ispunjava sve preduslove za bezbjednu kupovinu.

Kad kažemo preduslove, mislimo na to da su proizvodi certificirani = sigurni za upotrebu, da se u proizvodnji koriste isključivo prirodne, čiste, sigurne i ljekovite sirovine, da imaju svoj web-shop, da je na njemu omogućeno, ne bilo kakvo, nego sigurno i zaštićeno iskustvo plaćanja karticom, pouzećem, ili putem paypal-a, te na kraju, ali ne i najmanje važno, da na virtuelnim policama ima SPF kremu za lice.

Sve to možete otkriti i sami, ukoliko odlučite na nekoliko trenutaka postati istraživač i pronaći najbolje rješenje za njegu svoje kože. Mi ćemo vam samo otkriti da je ime brenda Prirodna kozmetika Gloria, a platforma na kojoj možete početi istraživanje je www.prirodna.com.

Izvor: Lola Magazin

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran