Izbrisala sam sve bore sa lica, ali smijalice nisam i ne planiram

girl holding natural cosmetics 

Nijedna žena na svijetu ne voli bore, pa tako ni ja.Godinama sam se s njima borila i “svađala“, a one su odolijevale svim mojim naporima da ih sakrijem.

Ta beznadežna borba, iz godine u godinu, bivala je sve teža, jer vrijeme je njihov saveznik, a ne moj. Tako sam bar mislila.

Međutim, na moje ugodno iznenađenje, ispostavilo se da sam pogrešno mislila. Ispričaću vam kako sam došla do te spoznaje.

Kad sam bila vrlo mlada, željela sam samo jednu vrlo jednostavnu stvar – da budem lijepa. I bila sam. Naravno, s godinama su počele da se javljaju i bore, a ja sam bila sve manje zadovoljna svojim izgledom.

Situacija je postajala sve gora, ja sve nezadovoljnija, a šminka sve manje učinkovita u sakrivanju moje tajne. Pitala sam se kako su neke od mojih vršnjakinja i dalje tako lijepe. Imala sam osjećaj da im za ljepotu uopšte ne treba šminka. Iskreno sam im zavidjela.

Čak sam ih ponekad i mrzila… dok nisam shvatila da zapravo mrzim sebe. Nakon mnogo kopanja po dubini svojih misli shvatila sam da to nema veze sa šminkom, nego sa unutrašnjim zadovoljstvom i ispunjenim i zdravim životom.

Zapravo je to moja podsvijest znala sve vrijeme, ali ja nisam imala snage da se s tim suočim, jer sam cijelim bićem osjećala da je mom životu potrebna temeljita promjena, a to nije nimalo lagan proces.

Odlučila sam, za početak, da manje mislim o ljepoti, a više o zdravlju. Disciplinovala sam se, promijenila neke životne navike, odlučila da brinem o ishrani, da se više krećem. Prestala sam svoje lice zatrpavati šminkom i odlučila da ga, za promjenu, malo njegujem.

Tu sam, moram priznati, imala više sreće nego pameti. Moje dobre prijateljice učestvovale su u mojoj transformaciji i na poklon su mi donijele Zlatnu kolekciju Prirodne kozmetike Gloria.

Zadivio me stav ovog brenda da ženska ljepota dolazi iznutra, iz duše, iz savršenog balansa i usklađenosti s prirodom.

Zbog toga su svoje proizvode kreirali od najčišćih i najblagotvornijih plodova prirode, da bi ženama bili istinska podrška i zdravi dodatak njihovom sretnom i nasmijanom životu.

Nastavila sam svakodnevno “druženje“ sa svojom Zlatnom kolekcijom – Dnevna, Noćna, Hijaluronska krema, Zlatni serum, Piling za lice…

U njima marelica, avokado, nerafinirana biljna ulja, smilje, maslina i mnogi drugi darovi prirode napravili su transformaciju moje kože!

Bore su počele da se povlače, kao nemoćne pred mojom novom životnom energijom, a ja sam počela da se osjećam dobro u svojoj novoj koži. Zahvaljujući novom stilu života, počela sam biti zadovoljna sobom i zavoljela sam svoj odraz u ogledalu.

Vrijeme je postalo moj saveznik, jer sam se svakim danom osjećala sve bolje. Ali, dok su se neželjene bore povlačile, na mom licu su se pojavile sasvim nove. Bore smijalice. A u vezi s njima, donijela sam još jednu odluku.

Mi vrlo dobro poznajemo svaku svoju boru. One pričaju priče o našim životima i predstavljaju neizbrisive tragove o emocijama koje smo u životu često proživljavale, toliko često da su nam se urezale u lice.

Ali, ako je život ispunjen i sretan, to se jasno odražava i na našim licima. Zato ja biram da svojim kremama brišem samo one bore koje su svjedoci negativnih emocija, jer njih ne vrijedi pamtiti, niti ponovo proživljavati.

I zato je Prirodna kozmetika Gloria postala moja nova prijateljica koja, svaki put nakon moje narudžbe na prirodna.com, prolazi sa mnom kroz novi proces transformacije.

U tom procesu, odlučno brišem sve što ne želim. Jedino ne diram smijalice. Njih na licu može imati samo istinski sretna žena.

Želim da me na to do kraja života podsjeća svaki pogled u ogledalo i svaka nova fotografija.

Izvor: Lola magazin

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran