Kako sam kožu uljepšala vodom?

girl looking in a mirror

 

Ne mogu se sjetiti koliko sam puta čula ovu rečenicu, uglavnom od starijih osoba, kao preporuku šta treba reći kad se susretneš s vodom, bilo da je ona u čaši iz koje piješ, ili u rijeci do čije obale te put nanio.

To narodno predanje mi je uvijek bilo interesantno, a naročito me zainteresovalo kad sam čula za eksperiment s vodom koji je proveo japanski naučnik Masaru Emoto.

On je, sigurno vam je poznato, dokazao da voda ima sposobnost pamćenja i reagovanja na različite emocije i podražaje, pa shodno tome formira svoju strukturu. Ako joj govorite lijepe stvari, voda formira divne, dijamantne kristalne strukture, a ako joj govorite ružne stvari i šaljete negativne emocije, njena struktura, pod lupom mikroskopa, izgleda zastrašujuće.

Znajući i za onu staru narodnu: “šta narod priča ili je bilo ili će biti“, ja shvatim da Emotova spoznaja zapravo nije ništa novo u odnosu na naš mudri narod.

Tako sam sabrala dva i dva, a onda u tu prostu računicu dodala činjenicu da voda čini dvije trećine ljudskog organizma. Rezultat te moje matematike bio je taj da sam, pod broj jedan, počela sve češće sebi govoriti lijepe stvari.

Svaki dan, u svakom pogledu, nastojala sam da sebe počastim ponekim komplimentom. Ta nova aktivnost komplimentiranja samoj sebi počela je izrazito pozitivno uticati na moje raspoloženje, pa sam odlučila da je malo proširim i na druge sektore mog skromnog života.

Principe pozitivne psihologije uključila sam u sve – ishranu, životne navike, međuljudske odnose i, vjerovali ili ne, njegu kože… A kad smo kod kože, to je posebno interesantna priča. Naravno, opštepoznata kozmetička preporuka je: hidratacija, hidratacija i hidratacija. Nije ni čudo. To se savršeno uklapa u moje spoznaje o moćima i ljekovitosti vode.

Međutim, nisam vjerovala da postoji proizvođač kozmetike koji svoje proizvode bazira na tako, složićete se, suptilnoj životnoj filozofiji. A onda sam u moru proizvoda za njegu kože pronašla savršene! Ili su oni pronašli mene, svejedno. Uglavnom, sreli smo se na www.prirodna.com.

Dobar dan, dobra Gloria!

Prirodna kozmetika Gloria je puni naziv ovog brenda koji svoje blagotvorne proizvode bazira isključivo na čistim plodovima prirode, a recepture crpi iz spoja drevnih znanja i najmodernijih naučnih dostignuća.

Drugim riječima, da se slikovito izrazim, Gloria je napravila savršen spoj savjeta moje bake s revolucionarnim otkrićima Masaru Emotoa. Zato sam na prvom mjestu testirala Hijaluronsku kremu, prvenstveno zbog sljedećeg opisa: “Neumoljiva je prema borama i učinkovito usporava gubitak kolagena, ostavljajući kožu elastičnom, sjajnom i IZUZETNO HIDRATIZIRANOM.“

Već nakon nekoliko dana korištenja, uvjerila sam se da moja teorija “pije vode“. Doslovno, moja koža je počela piti vodu!

U svakoj pori svog lica osjetila sam svježinu i sasvim novu energiju. Lice mi je postalo glatko i sjajno, a bore su počele da nestaju. Osjećala sam se kao da sam nekim čarobnim štapićem zaustavila vrijeme.

Tako je, uz ostale Gloria proizvode, i njega kože postala moj svakodnevni ritual, u kojem podjednako intenzivno uživam. Nekad ih naručim online, nekad prošetam do cm ili dm marketa, ali rezultat je uvijek isti.

Ja upućujem komplimente kremama, zatim kreme upućuju komplimente mojoj koži, pa opet ja, sama sebi u ogledalu: „Dobar dan, dobra ženo!“

Izvor: Lola magazin

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran