Njega kože nakon poroda je posebno važna

gloria natural cosmetics

 

Period trudnoće je vrijeme kad vam svi govore kako sjajite posebnim sjajem, kako vam koža nije nikad bila nježnija i ljepša, kako naprosto zračite ljepotom i pozitivnom energijom. Dani su lijepi i romantični, osjećate se dobro u svojoj koži, kao da lebdite… i onda ti dani prođu, a vi s mukom prolazite pored ogledala. Tokom trudnoće, samu sebe ste obasipale pažnjom, jer je to bio jedini način da pružite pažnju i njegu malenom biću koje živi i raste u vama. Međutim, kad beba stigne na ovaj svijet, sve se promijeni. Vi, kao nove majke, još uvijek isrcpljene od fizičkog napora, momentalno zanemarujete sebe, a pažnju nastavite pružati samo svojim najmilijim malim bićima.

Najlakše je davati savjete kako to nije u potpunosti ispravno, kako trebate misliti o sebi i slično. Najlakše je davati savjete kako to nije u potpunosti ispravno, kako trebate misliti o sebi i slično. Međutim, stvari baš i nisu tako jednostavne. Zbog toga naš savjet danas nije da idete protiv prirodne potrebe da brinete više o bebi nego o sebi, već naprotiv, da upravo ovaj period iskoristite i dublje se povežete sa njom. Naime, stručnjaci posvećeni istraživanju prirode odnosa između majke i novorođene bebe otkrili su da je jedna od aktivnosti koja je veoma blagotvorna za bebu u ovom periodu čest kontakt „koža na kožu“. Kako bi i ovo iskustvo bilo nezaboravno, važno je da se majke podjednako posvete i njezi svoje kože. Možete i trebate to doživjeti kao ispravno, jer na neki način opet nije samo zbog vas, nego i zbog bebe.

Dakle, dok vi, kao majka, brinete o svojoj bebi, dopustite majci prirodi da brine o vama, jer jedino ona nudi najčišće, najsigurnije i najljekovitije biljke, koje će vama i vašoj koži vratiti sve hranjive materije koje je tijelo u prethodnom procesu potrošilo. Srećom, za ovim materijama ne morate tragati same. Neko jednako posvećen njezi kože već se pobrinuo da vam one budu na dohvat ruke. Brižno i majčinski, stručni tim Prirodne kozmetike Gloria selektivno prikuplja najljepše i najzdravije izdanke prirode i od njih, predano pravi djelotvorne proizvode za njegu kože.

Od svih proizvoda sa njihove virtuelne police na Prirodne kozmetike Gloria u ovom periodu će vam najveći prijatelj biti Gloria Maslac za tijelo. Kreiran je tako da bude idealan saveznik u borbi protiv strija, a divni miris eteričnih ulja lavande i magnolije utiče umirujuće i na majku ali i na bebu. Osim toga, zbog shea maslaca u sastavu, on će dubinski nahraniti kožu, pa je zbog toga savršen izbor za trudnice, kao i za djecu sa problematičnom kožom.

Naravno, znamo da ste trenutno zaokupljene svojim bebama i da je teško pronaći vrijeme i snagu za tuširanje, a da ne spominjemo izlet do apoteke, dm ili cm poslovnice, gdje možete pronaći blagotvorne proizvode Prirodne kozmetike Gloria. Zato vam otkrivamo još jednu mogućnost, iz udobnosti vašeg doma potrebno je samo da na pregledniku svog računara ukucate www.prirodna.com i vašoj koži pružite ono najbolje iz prirode.

Izvor: Fbl.ba

Postavke kolačića na ovoj web stranici postavljene su tako da 'dopuštaju sve kolačiće' kako bi vam pružili najbolje iskustvo. Molimo kliknite Prihvati kolačiće za nastavak korištenja stranice.
Uspješno ste se pretplatili!
Ovaj email je registriran